Çocukların ve gençlerin, milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artırılması hedefleyen; Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST için geri sayım başladı. Peki 2022 TEKNOFEST ne zaman ve nerede yapılacak? Detaylar haberimizin devamında...

2022 TEKNOFEST NEREDE YAPILACAK?

2022 TEKNOFEST, Samsun-Çarşamba Uluslararası Havalimanı'nda yapılacak.

samsun-teknofest-ile-2-mi-271_2-41

2022 TEKNOFEST NE ZAMAN?

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

2022 TEKNOFEST'TE NELER OLACAK?

2022 TEKNOFEST'te, Roket’ten Otonom Sistemlere, Yapay Zeka’dan Sualtı Sistemleri’ne kadar 39 farklı teknoloji yarışması gerçekleşecek. Ayrıca Samsun TEKNOFEST bu yıl ilk kez düzenlenen Dikey İniş Roket, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma, Hyperloop Geliştirme Yarışmaları ile birlikte toplam 39 farklı teknoloji yarışmasına ev sahipliği yapacak.

teknofest samsun ic

2022 TEKNOFEST'İN AMACI NE?

Çocukların ve gençlerin, TEKNOFEST ile milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artırılması hedefleniyor. Bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara bu yıl da malzeme desteği sağlanacak.

"TEKNOFEST İÇİN 30 AĞUSTOS'TA SAMSUN'A BEKLİYORUZ" 

2022 TEKNOFEST hakkında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "TEKNOFEST Karadeniz, Türkiye'nin farklı şehirlerindeki yarışmalarla devam ediyor. Finali, 30 Ağustos'ta Samsun'da gerçekleştireceğiz. 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Türkiye'de hem muhteşem havacılık ve teknoloji şovlarıyla heyecanı tekrar ateşlemiş olacak hem de tüm bu yarışmalara katılan genç kardeşlerimizin ödüllerini Samsun'da takdim edeceğiz. Tüm Türkiye'yi TEKNOFEST Karadeniz için 30 Ağustos'ta Samsun'a bekliyoruz. 'Ailelerimiz, çocuklarıyla, evlatlarıyla beraber bu coşkuya ortak olsunlar' diyoruz. Burada roket yarışmalarına katıldık, 5 senedir bu yarışmalar devam ediyor. Burada yakaladığımız ivmeyi, gelişmeyi görmek bizi gerçekten memnun ediyor." ifadelerini kullandı. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.