Ortaca ile Romanya’nın Mangalia belediyeleri arasında “Kardeş Şehir” protokolü imzalanacağı açıklandı.

Ortaca Belediyesinden yapılan açıklamada, Ortaca ve Mangalia kardeş şehir projesiyle Avrupa Birliği ülkeleri ile aday ülke belediyeleri arasında diyalogun arttırılması ve uzun vadeli sürdürülebilir işbirliğinin kurulması amaçlandığı belirtildi.

Kardeş şehir anlaşması imza töreninin, 20 Ekim tarihinde Ortaca’da gerçekleştirileceği ve anlaşmaya, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ile Mangalia Belediye Başkanı Cristian Radu’nun imza koyacağı ifade edildi.

Türkiye ve Balkanların ortak tarihi değerlere sahip olduğunu hatırlatan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, “Mangalia Belediyesi ile işbirliğine ve kardeşliğe sıcak bakıyoruz. Kardeşlik Türk Milletinin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. İki ülke halkı aldığımız bu kararla kenetlenecektir" dedi.

Romanya’nın liman şehri Mangalia ile turizm kenti Ortaca arasında imzalanacak kardeş şehir anlaşmasının, iki kentin turizm, tarım, ticaret ve kültürel ilişkilerinin gelişmesi ve ekonomik refahının ilerletilmesine katkı sağlaması amaçlanıyor.