Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Önümüzde 8 maç var. Daha çok şeyler geçecektir. Bu noktaya zorluklarla geldik, kolay kolay bırakmaya niyetimiz yok. Bundan sonraki maçlar daha başarılı olacaktır” dedi.
Beşiktaş Belediyesi’nde gerçekleşen Akatlar Kültür ve Spor Merkezi’nin devir töreni sonrası konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’ye yapılan saldırı ve liglerin ertelenmesini değerlendiren Orman, “Dün konuşması oldu baya. Çok vahim bir olay, üzücü bir olay. Spor ahlak, dostluk, barış, birbiriyle kavga eden ülkeleri bile bir araya getiren bir şey. Tam anlamıyla ne olduğu belli değil. Bu bireysel, akıl sağlığından şüphe edilecek birisi tarafından mı yapılmış yoksa terörist eylem mi tam içeriği belli olmadı. Ama ne olursa olsun spor ve sporcuların bu işin içine alet edilmesi üzücü bir şey. Biz hemen kulüp olarak geçmiş olsun mesajı yayınlamıştık. Bir de bütün Kulüpler Birliği olarak tepki konulmasını ifade ettiler ama ben buna taraftar deliğim. Bu gibi şeylere prim vermemek gerektiğini düşündüm ama Kulüpler Birliği’nden böyle bir karar çıktı. Önümüzde 8 hafta var. 1 hafta daha tatil yaparak geçireceğiz” ifadelerini kullandı.
Dün oynanan İstanbul Başakşehir maçının çok zor geçtiğini belirten Orman, “Çok iyi bir ekiple oynadık. Gol atmamız lazımdı atamadık. Daha önümüzde çok puan var. 8 maç var. Daha çok şeyler geçecektir. Bu noktaya zorluklarla geldik, kolay kolay bırakmaya niyetimiz yok. Bundan sonraki maçlar daha başarılı olacaktır” diye konuştu.
“MHK’NİN ELİNDEKİ HAKEM HAVUZU BU”
Dünkü maçtaki hakem hatalarının organize hata olduğunu düşünmediğini dile getiren Orman, “Şu anki MHK başkanının olduğu yerde böyle şeyler olmayacağını düşünüyorum. Bireysel hata futbolun içinde var fakat futbolcuların hatalardan çok profesyonelce oynamaları lazım. Aldıkları paranın karşılığı olarak maçı kazanmaya gayret etmeleri lazım. Bunu hakem hatalarıyla başka yere getirmektense bu sporu güzel hale getirmemiz lazım. Üzüntülüyüz tabii ki o penaltı olsaydı golü atsaydık... Belki sonra yiyebilirdik, atabilirdik o kesit halinde olan şeyler. Bunun üzerine çok düşmemek lazım. Yine söylüyorum organize bir hata olduğunu düşünmüyorum. Hakemler çok iyi niyetli olarak götürmek durumundalar. Bir de şunun da hakkını vermek lazım; MHK’nin elindeki hakem havuzu bu” ifadelerini kullandı.