İSTANBUL (AA) - Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Brezilya'nın Sao Paulo kentinde bu yıl 12'incisi düzenlenecek savunma ve güvenlik fuarı LAAD Defence&Security 2018'e katılıyor.

Otokar'dan yapılan açıklamaya göre, Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen, dünyanın dört bir yanından 100'ü aşkın ulusal ve uluslararası katılımcının yer alacağı fuarda Otokar, kendi tasarımı ve üretimi olan zırhlı araçlarının yanı sıra kule sistemlerini tanıtacak.

Fikri mülkiyet hakları kendine ait olan araçlarıyla beş kıtada 30'dan fazla ülkeye ihracat yapan Otokar, Transamerica Fuar Merkezi'nde 4 gün sürecek organizasyonda 4x4’ten 8x8’e, paletli zırhlı araçlara kadar farklı tip ve versiyonlarda üstün hareket kabiliyetine sahip zırhlı araçları sergileyecek.


- "Ciromuzun ortalama yüzde 4’ünü Ar-Ge çalışmalarına ayırıyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, dünya çapında toplam 30 binden fazla Otokar askeri aracının 50’den fazla kullanıcının envanterinde yer aldığını belirtti.

Otokar'ın tehditlerine yönelik geliştirdiği ve ürettiği geniş ürün gamı ile savunma sanayisindeki konumunu her geçen gün kuvvetlendirdiğini aktaran Görgüç, "Her yıl ciromuzun ortalama yüzde 4’ünü araştırma ve geliştirme çalışmalarına ayırıyoruz. Savunma sanayisinde kara sistemleri alanında kullanıcımızın farklı ihtiyaç ve beklentilerini analiz ediyoruz. Mühendislik kabiliyetlerimiz ve üstün Ar-Ge imkanlarımızla bu ihtiyaçları yanıtlayabilecek çözümleri hızlı şekilde geliştiriyoruz. Envanterlerinde Otokar araçlarına sahip kullanıcılarımız, yeni kullanıcılar için referans oluyor. Her geçen yıl bayrağımızı yeni ülkelerde dalgalandırıyoruz. Halihazırda bu bölgede başarıyla hizmet veren askeri araçlarımız, bize bölgenin ihtiyaçlarına cevap verme anlamında önemli bir deneyim kazandırdı. Fuar süresince mevcut kullanıcılarımızla olan iş birliklerimizi geliştirirken, geniş ürün gamımızı potansiyel kullanıcılara tanıtma fırsatı bulacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Görgüç, NATO ve Birleşmiş Milletler (BM) tedarikçisi olan Otokar'ın Latin Amerika'daki dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçları doğrultusunda modern donanımlara sahip en iyi araçları üretmek için hazır olduğunun altını çizdi.

Tamamı kendi mühendisleri tarafından geliştirilen araçlarının çok farklı noktalarda, zorlu iklim koşullarında, riskli bölgelerde aktif olarak hizmet verdiğini bildiren Görgüç, yıl boyunca farklı ülkelerde gerçekleşecek organizasyonlarda kullanıcılarını ürünleri hakkında bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti.