Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği’nde tedavi gören hastalar için moral günü düzenlendi.
Hastanenin Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Yemekhanesi’nde düzenlenen etkinliğe Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şemsettin Şahin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altuğ Bıçakçı, hasta ve yakınları ile hastane doktor, hemşire ve çalışanları katıldı. Yemekte konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, her şeyin merkezinde insan olduğunu ifade ederek, "İnsana yapılan yatırım var. İnsanı eğitmek var. İnsanı daha iyi bir fert yapmak var. Ya da insanı kurtarmak var. Bundan dolayı da aslında doktorluk çok kutsal bir meslek. İnsanların canı ile ilgili yani insanların sıhhati ile ilgili, sağlığı ile ilgili inanın çok önemli bir vazifeyi görüyorlar. Ve çok da eminim ki dua alıyorlar” dedi.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise sayısını arttırdıklarını onkolojik hizmetler sayesinde il dışına imkansızlıklar yüzünden artık hasta sevk edilmediğini söyledi. GOÜ Radyasyon Onkolojisi Ana Bilimdalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Güner İpek Arslan Kabalay da 2014 yılının Temmuz ayından bugüne 400’ün üzerinde hastaya hizmet verdiklerini kaydetti. Etkinlikte hasta ve yakınlarına Türk Sanat Müziği dinletisi sunuldu.