Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde termometreler gece saatlerinde eksi 16 dereceyi gösterdi. İlçede mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların Salı gününden itibaren yükseleceği tahmin ediliyor.
Türkiye’nin her yerini etkisi altına alan Sibirya soğukları, bin 400 rakımlık Tufanbeyli ilçesinde hayatı felç etti. 2 gündür süren kar yağışı nedeniyle ilçede kar kalınlığı 1 metreyi buldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolları kapandı, okullar tatil edildi.
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Tufaybeyli’de gece saatlerinde ölçülen sıcaklık, sıfırın altında 16 dereceye kadar düştü. Yarın öğle saatlerine kadar kentin kuzey ilçelerinde kar hakimiyeti olacağı öğrenilirken, cumartesi akşamı Adana’nın kıyı bölgelerinde sağanak yağış olacağı belirtildi.
Sıcaklıkların, Salı günü mevsim normallerine döneceği bildirildi.
Bu gece saatlerinde hava sıcaklığının Tufanbeyli’de eksi 16-15 derece, Pozantı’da eksi 11, Saimbeyli’de eksi 10, Feke’de eksi 6 derece olması bekleniyor.
Kozan, İmamoğlu, Yumurtalık, Karataş, Ceyhan, Seyhan ve Çukurova ilçelerinde ise gece saatlerinde sıcaklığın eksi 1-2 dereceyi bulacağı tahmin ediliyor.
Öte yandan, aşırı soğuklar tarımı da tehdit ediyor. Uzmanlar, özellikle önümüzdeki birkaç gün için çiftçileri zirai don tehlikesine karşı uyarıyor.