Mehmet Çiftçi-Barcelona-

Türkiye'nin ve Avrupa'nın yedinci büyük lastik üreticisi Brisa'nın markası Lassa ile İspanyol külübü FC Barcelona arasında 4 yıl sürecek isim ve forma sponsorluğunu anlaşması imzalandı. Bugün Camp Nou'da gerçekleşen basın tanıtımı ve toplantısı ile anlaşmanın detayları paylaşıldı. Anlaşma kapsamında Lassa, FC Barcelona'nın 4 branşta tüm salon takımlarının isim ve forma sponsorluğunu üstlenen ilk marka oldu.

Barcelona'nın Camp Nou Stadyumu'nda düzenlenen toplantının ev sahipliğini FC Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, Brisa Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bayman, Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay ve FC Barcelona Başkan Yardımcısı ve Pazarlama ve İletişim Bölümü Başkanı Manel Arroyo yaptı.

BRİSA GENEL MÜDÜRÜ GÜRÇAY: "BARCELONA İLE İŞ BİRLİĞİMİZ LASSA'NIN GLOBAL MARKA OLMA YOLUNDA ATTIĞI ÖNEMLİ BİR ADIMDIR"

Sponsorluk anlaşmasın da konuşan Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, "Barcelona ile iş birliğimiz Lassa'nın global marka olma yolunda attığı önemli bir adımdır" dedi. Yiğit Gürçay şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye'de doğan Lassa markamızla bugün 70'e yakın ülkede operasyonlarımızı sürdürüyoruz ve markamızı 5.000'in üzerinde satış noktasında araç sahipleriyle buluşturuyoruz. Bu ülkelerden biri olan İspanya bizim için çok önemli bir pazar. FC Barcelona iş birliğimizi, Lassa'nın tüm dünyadaki araç sürücüleriyle buluşma ve kendini anlatma yolculuğunda çok önemli bir adım olarak görüyoruz. FC Barcelona'nın dünyada eriştiği 1 milyar kişiyle markamızı buluşturacak olmaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Barcelona'daki Palau Blaugrana'yı her ay ziyaret ederek salon sporlarını izleyen 25 bin izleyicinin markamızla belki de ilk etkileşimini sağlayacak olmayı, uluslararası yolculuğunda güçlenmesi için son derece değerli buluyoruz. Lassa sıcak, samimi ve kaliteli bir marka. Bu iş birliği, markanın bu kimliğini uluslararası pazarlara taşıyabilmesi ve taraftarlarla da bir gönül birliği kurulması açılarından önemli bir fırsat olacaktır."

BARCELONA KULÜBÜ BAŞKANI BARTOMEU: "SPONSORLUK ANLAŞMASI LASSA'YA, BARCELONA'YA VE ARDA'YA ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKTIR"

Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu anlaşma ise bu sponsorluk anlaşmasının Lassa'ya ve Arda Turan'a büyük katkı sağlayacağını belirtti. Josep Maria Bartomeu 4 yıl sürecek isim ve forma sponsorluğunu anlaşması hakkında şunları söyledi:

" FC Barcelona olarak birden çok spor branşında başarıyı hedefleyen bir kulübüz. Bu hedef doğrultusunda bir süredir, kulübümüz bünyesindeki tüm profesyonel branşlar için global partner arayışındaydık. Takımımızın gücüne güç katacak ve bizleri belirlediğimiz hedeflere yaklaştıracak bir partner bulduğumuz için çok mutluyuz. Kuşkusuz ki Lassa ile olan işbirliği, hem bizlerin hem de profesyonel branşlardaki tüm takımlarımızın hedefe giden yoldaki kararlılığını arttıracak, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyadaki varlığımızı güçlendirecektir."

FC BARCELONA LASSA, AVRUPA'DA İLK MAÇINA TÜRKİYE'DE ÇIKIYOR

2015-16 Euroleague sezonunda C Grubu'nda Türkiye şampiyonu aynı zamanda yine Lassa'nın sponsoru olduğu Pınar Karşıyaka ile eşleşen FC Barcelona Lassa basketbol takımı, sezonun ilk maçına da Türkiye'de çıkacak. Maç, 15 Ekim'de İzmir Halkapınar Arena'da oynanacak.