ISPARTA (İHA) – Mısır’da 2013’teki darbe ile görevinden uzaklaştırılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yargılandığı davada idam cezasına çarptırılması Isparta protesto edildi.
Özel İdare Parkı alanında İHH Isparta Şubesi öncülüğünde çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiği protesto gösterisine katılan grup Rabia selamıyla Mursi ve arkadaşlarının yanında olduklarını ifade ederken darbe yönetimini kınadı. Ellerinde Mursi’nin portresi ve pankartlar taşıyan grup ‘Uyan diren özgürleş, seninleyiz Mursi, zalimler için yaşasın cehennem’ şeklinde slogan attılar.
Grup adına basın açıklamasını Isparta İnsani Yardım Derneği Başkanı İdris Sezgin yaptı. Sezgin, 70 yıllık diktatörlüğe ses çıkarmayanların ülkenin ilk ve tek seçilmiş devlet başkanına ve Mısır halkına selameti ve huzuru çok gördüklerini belirterek, “Bütün bu olan bitenlerden Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri, ABD, Rusya, AB sorumludur. Ayrıca bu zulme duyarsız kalan, ses vermeyen, çığlık olmayan görmezlikten gelen tüm insanlık sorumludur. Batılı demokratlar hümanistler sadece seyrediyor. İnanan, özgürlüğe sevdalı olan insanım diyen herkesi Mısır’daki zulme sesiz kalmamaya, bu zulüm karşısında duyarlı olmaya, çığlık olmaya davet ediyoruz” dedi.
Sezgin, “Özgürlük ve adalet yalnız bizim değil, bütün insanlığın hakkıdır. Bizler Firavunlara karşı Musaları destekliyoruz. Sisi ve işbirlikçilerini lanetliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
Yapılan duanın ardından grup sessizce dağıldı.