ORDU (AA) - Ordu'da 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Cumhuriyet Anadolu Lisesinde tatbikat yapıldı.

Senaryo gereği Ordu Cumhuriyet Anadolu Lisesinde çıkan yangın Ordu Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 112 sağlık ekipleri, UMKE ve AFAD ekiplerinin çalışmalarıyla kontrol altına alındı. Yangın söndürme ve itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, diğer taraftan ise mahsur kalan çalışanları kurtarabilmek için büyük gayret gösterdi.

Yaralılara ilk müdahale Sağlık Müdürlüğü ekibi tarafından yapıldı, yaralıların hastaneye nakilleri sağlandı. Binanın üçüncü katında mahsur kalan öğrenciler ise itfaiyenin çalışması ile kurtarıldı.

Tatbikat, Ordu Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri Türk bayrağı açarak binadan iniş gerçekleştirdikten sonra sona erdi. 

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında verimli ve örnek olacak bir tatbikat yaptıklarını söyledi.

Çok sayıda kurum ve kuruluşun tatbikata katıldığını ifade eden Işık, "Bugün burada 7 gönüllü arama kurtarma ekiplerimizin katılımıyla tatbikat yaptık. Tatbikatla ilimizde meydana gelecek herhangi afet durumunda yapabileceklerimiz nedir, pozisyonumuz nedir bunu ölçtük. Tatbikatlarda amacımız, ekiplerimizin daha iyi çalışmasını ve yeterliliğimizi her geçen gün artırmak" dedi.

Tatbikatı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ile çok sayıda davetli ve öğrenciler izledi.