Atakum Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk meclis toplantısını Belediye Başkanı Cemil Deveci başkanlığında gerçekleştirdi. 

Tüm meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, encümen ve komisyon üyeleri seçildi ve 8 gündem maddesi  karar bağlandı. Gündeme ise Atakum Belediyesi 2018 Faaliyet Raporu görüşmeleri damga vurdu. İshak Taşçı başkanlığındaki Atakum Belediyesi'nin 2018 yılı Faaliyet Raporu, şirket hesaplarındaki eksiklikler ve borç stoğu nedeniyle oy çokluğuyla kabul edilmedi. 

ORTAK AKILLA ÇÖZECEĞİZ 


Yerinden demokrasi anlayışını gerçekleştirebilmek için birlikte çalışılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Deveci, "Yerinden demokrasi anlayışını gerçekleştirebilmemiz için birlikte çalışmamız gerekiyor. İsraf edecek bir kuruşumuz yok. Bu kentin geleceğini planlamamız gerekiyor. Bir daha geriye dönmememiz gerekiyor. Bütçemizi, kentin ihtiyaçları doğrultusunda herkesi işin içine katarak planlamamız gerekiyor. Önümüzdeki beş yıl boyunca kararlılık, dayanışma ve ortak akılla sorunların üzerinde duracağız. Bundan sonra meclis üyelerimizle birlikte yürüteceğiz" dedi.

BAŞKAN VEKİLLERİ BELİRLENDİ
Mecliste yapılan oylama ile başkanvekilleri ve komisyon üyeleri belirlendi. Buna göre; 1. Başkanvekillliğine Yunus Koloğlu, 2. Başkanvekillliğine Sefer Çam seçilirken, katipler üyeler ise Dilek Çınar ve Özlem Danışman'dan oluştu. Encümen üyeleri ise Eray Ocak (CHP), Fikret Can Demir (İYİ Parti) ve Hasan İpek (CHP) olarak belirlendi. Daha sonra meclis toplantısında Kadın Hakları ve Sosyal İşler, Kırsal Alanları Kalkındırma, Plan ve Bütçe, Hukuk ile Çevre ve Sağlık Komisyonları oluşturuldu.

GÖZÜMÜZ GİBİ BAKACAĞIZ
Atakum Belediyesi Grup Başkanvekili seçilen Yunus Koloğlu ise açıklama yaparak, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu. Koloğlu, "Şahsım adına teşekkür etmek için söz almış bulunmaktayım. Öncelikle Polis Haftası'nı kutluyor, şehitlerize Allah'tan rahmet diliyorum. Yeni dönemin Atakum halkına bereketli olmasını diliyorum. Verdikleri oylarla bizi Atakum'u yönetme hakkını veren partili, partisiz herkese teşekkür ediyorum. Bizi birçok aday adayı içerisinden meclis üyesi listesinde görmeyi tercih eden Cemil Deveci Bey'e şükranlarımı bir borç bilirim. Verdiğiniz emanetin farkındayım, ona gözümüz gibi bakacağımızdan şüpheniz olmasın" diye konuştu.

Dilber BAHADIR, Hande ONAT