Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, basın mensupları ile gerçekleştirdiği buluşmada, 11 yıllık hizmet dönemi ile içinde bulunduğu 4 yıllık dönemde gerçekleştireceği projeler hakkında bilgi verdi.
Bilecik’te bir restoranda düzenlenen buluşmaya, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can ve Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık katıldı. Sürpriz proje ve şehir için yapılacak çalışmalara ilişkin müjdeler veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2015 yılının ilk basın toplantısında basın mensupları ile kamuoyunu bilgilendirmek istediklerini belirtti. Bilecik Belediyesi’nde yapılan tüm çalışmaların şeffaflık çizgisi doğrultusunda yapıldığını ve hemşehrilerimizin de bilgilendirildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi olarak, bu dönem turizm ve tanıtım faaliyetlerine önem vereceklerini kaydetti.
’’BİLECİK’İN ÖNEMLİ SORUNLARINI İLK 5 YILLIK DÖNEMİMİZDE ÇÖZDÜK’’
Bilecik’in en önemli sorunları arasında olan pazar ve ulaşım sorunun belediye bünyesine alınması konusunda önemli adımlar atıldığını kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilk 5 yıllık hizmetleri döneminde şehrin önemli sorunlarını çözdüklerini belirterek, ’’Bilecik’te vatandaşımızın ayağı, araçlarımızın tekerleği çamura değmeyecek’’ şeklindeki sözümüz, birileri için hayal görünebiliyordu. Bu sözümüzü çok şükür yerine getirdik ve bu hedefimizi gerçekleştirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Yaptığımız birçok çalışmadaki kaynağı Bilecik’ten sağladık. Yani Bilecik’in sermayesinden kullandık. Gerçekten şehirlerin en büyük sorunlarından olan pazar yeri ve ulaşım konusunu çözüme kavuşturduk. Böylece her seçimde malzeme olarak kullanılan ve sorun edilen pazar yeri ve ulaşım sıkıntısına son vermiş olduk. Çünkü gerçekten büyük ve gelişmiş bir şehir olmak istiyorsak bunları yapmamız gerekiyor" dedi.
’’11 PLAKALI BİLECİK’E 11 ESER DEDİK, FAZLASINI GERÇEKLEŞTİRDİK’’
’Sadece yapabileceklerinin sözünü verdiklerini belirten Yağcı, "Söz verdiklerimizi ise yerine getirdik anlayışıyla, ’’11 Plakalı Bilecik’e 11 Dev Proje’’ sloganıyla yolumuza devam ettik. Bu kapsamda, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi gibi yüzyıllarca hizmet verebilecek bir eser başta olmak üzere, Bilecik Belediyesi Buz Pisti, Hamsu Vadisi Projesi, Pelitözü Gölpark Açık Hava Tiyatrosu, Kayı Plaza, Karasu Vadisi Projesi, Su Eğlence Dünyası, Kapalı Spor Salonu, Kapalı Pazar Yeri, Alt ve Üst geçitleri ile ihalesini yaptığımız Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali gibi eserleri sayabiliriz. Yine bu sayılan 11 projeden ayrı olarak da yapımı tamamlanmış ve devam eden birçok çalışmayı da vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Çünkü kurucu genel başkanımızın da bizlere talimatı doğrultusunda söz verdiklerimiz yaptık" dedi.
’’OSMANLI PADİŞAHLARI TARİH ŞERİDİ PROJESİ EN KISA ZAMANDA HİZMETE GİRECEK’’
Osmanlı Tarih Şeridi projesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ’’Tarih ve kültür şehrinde hemşehrilerimize ve misafirlerimizin hizmetine sunacağımız Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesi de bizim için son derece önemlidir. 2015 yılının Mayıs ve Haziran aylarında açılışını yapmayı düşünüyoruz. Bu çalışma da şehrimizin tanıtımı ve turizminin gelişmesi açısından son derece büyük bir öneme sahiptir" dedi.
’’BİLECİK BELEDİYELER BİRLİĞİ OLARAK 5 KURUŞ VERMEDEN 50 MİLYONLUK TESİS KURDUK’’
Bilecik Belediyeler Birliği olarak Bilecik’e kazandırılacak olan Katı Atık Entegre Tesisi’nin önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, birlik olarak, 5 kuruş vermeden büyük bir tesise sahip olduklarını belirterek, ’’Katı Atık Dönüşüm Tesisi projesi 50 Milyonluk bir proje. Bu tesis için Bilecik Belediyeler Birliği’nin cebinden 5 kuruş para çıkmadı. Bu tesisimiz de 2015 yılının bitimi 2016 yılı başında açmayı düşünüyoruz. Bu entegre tesisi Türkiye’nin en büyük dönüşüm entegre tesisi olacak’’ ifadelerini kullandı.
“BU DÖNEM BİLECİK’İN DIŞARIYA AÇILMA DÖNEMİ OLACAKTIR”
11 yıl sonrasında, içinde bulunduğumuz dönemde Bilecik’in turizm ve tanıtım açısından gelişmesi yönünde çaba harcanılacağını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Bu dönem Bilecik’in dışarıya açılma dönemi olacaktır. Kaybettiğimiz zamanı geri kazanma ve emsallerimizin önüne geçmek için çaba harcayacağız. Elbirliği içinde tüm ilçelerimizle birlikte Bilecik’in tanıtılması ve dışarıya açılması için gerekli faaliyetleri sergileyeceğiz’’ dedi.
’’HALK EKMEK NOKTASINDA DAHA GÜZEL VE SÜRPRİZ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR’’
Bilecik’te, belediye tarafından halk ekmek fırının olmaması hakkındaki eleştirilere de cevap veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, bu konuda sürpriz bir çalışmaları olduğunu belirterek, şunları söyledi.
’’Belediyecilik hesap ve kitap işidir. Biz, hiçbir zaman halk ekmek fırınları üzerinden siyaset yapmadık ve böyle bir söylemde bulunmadık. Ama bu anlamda ileriye dönük, vatandaşımızın bu anlamdaki ihtiyacını giderecek daha güzel ve sürpriz bir çalışmamız olacak. Bu noktada ihtiyacı olan vatandaşlarımızı böylece daha güzel bir çözüm bulmuş olacağız".
Konuşmaların ardından Başkan Yağcı, toplantıya katılan basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.