New York’a tatile giden 26 yaşında ki Christine Tang bir süre sonra iştahsızlık çekmeye başladı. Ardından her sabah bulantılarla uyanmaya başlayan genç kız hamile olduğundan şüphelendi. Hemen bir gebelik testi yapan kadının sonucu negatif çıkınca paniğe kapıldı.

Bulantıları devam eden genç kız bir süre sonra reflü olabileceğinden şüphelenerek Hemel Hempstead Hastanesi’ne başvurdu. Hastane Christine’yi ultroson ve endoskopi yaptı ancak sonuçlarda hiçbir olumsuzluk çıkmadı.

DENGE KAYBI YAŞAMAYA BAŞLADI

Yapılan tüm testler olumsuz çıkmıştı. Bulantı artık genç kız için günlük yaşamın bir parçası haline gelmişti. Bu süre içinde iştahını iyice kaybetti. Başlarda çok az miktarda kilo veren Christine zamanla 4 kilo kaybetti.

Bulantı ve iştahsızlık sorunlarına birde denge kaybı eklenmişti. Christine kendini güçsüz hissediyordu ve dengede durmakta zorlanıyordu. Daha sonra nefes darlığı yaşamaya başlayınca genç kız hastalığın kafasında olabileceğini düşündü.

MR’A GİRDİ BEYNİNDE 4 CM’LİK TÜMÖR ÇIKTI

Watford Hastanesi’nde MR’a giren genç kızın beyinde 4 cm’lik tümör çıktı. Aynı gün Londra’da Ulusal Sinir Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorlar daha çok çocuklarda rastlanan ancak yetişkinlerde nadir olarak görülen bir kanser türü olduğunu söyledi.

Beyindeki tümörü almak için hemen ameliyata alındı. İlk ameliyatta tümörün yüzde 30’u ikinci ameliyatta ise yüzde 70 alındı. Ameliyatlardan sonra günlük olarak 6 hafta yorucu bir radyoterapi gördü.

HAYATI TAMAMEN DEĞİŞTİ

Yaşadığı olaydan sonra genç kızın hayatı tümden değişti. Londra da bir e-ticaret şirketinde üretici koordinatör olarak çalışırken işini bırakmak zorunda kaldı. Ailesi Hong Kong da yaşadığı için oradaki çalışma hayallerine de bir süre ara verdi. Genç kız hayatının tümden değişmesi hakkında “Yaşadığım olay gerçekten çok üzüntü verici bir durum. Normal giden bir hayatım varken her şey değişti. Başlarda olumlu ve iyimser olmaya çalıştım ama çok korkmuştum. Tümör beynimin çok tehlikeli bir yerindeydi ve bazı yan etkiler bıraktı. Sağ gözüm çift görmeye başladığı için sopa yardımı ile yürümek zorundayım. Ayrıca uzun zamandır topuklu ayakkabı giyemiyor ve alkol kullanmıyorum. Elimden geldiğinde pozitif kalmaya çalıştım” dedi.