3’üncü Sultanbeyli Kitap Fuarı kapılarını açtı. Kitapseverleri buluşturan fuarın açılışını gerçekleştiren Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “100 yayın evinin ve 200’e yakın fikir insanın katılacağı zaman zaman söyleşilerin olduğu bir fuarı bugün açtık ve 8 Ekim’e kadar devam edecek” dedi.

Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen Sultanbeyli Kitap Fuarı kent meydanında kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılışına Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti Milletvekilleri, AK Partili İstanbul İlçe Belediye Başkanları ile çok sayıda kitapsever katıldı.

Şule Yüksel Şenler’in onur yazarı olduğu kitap fuarının ana teması “Kudüs" olurken, okurlar fuar boyunca sevdiği yazarlarla biraraya gelme imkanı bulacak. 100 yayınevinin katıldığı fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Keskin ve beraberindekiler fuarı gezdi. Fuara katılan milletvekilleri ile belediye başkanları yazdıkları kitapları imzalayarak kitapseverlere verdi.

Fuar, 8 Ekim’e kadar devam edecek

Kitap fuarı ile ilgili konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli 3’üncü Kitap Fuarımızı kitapseverlere, okuyuculara açmış olduk. Bu vesile ile hayırlı olmasını başta diliyoruz. İnşallah yayın evlerimizin beklediği gibi bereketli bir fuar olur. İnşallah kitapseverler okuyucularımız istedikleri kitabı bulurlar kitapla tanışırlar. Türkiye’de ve Sultanbeyli’de okuma oranlarımız artar diye temennimiz var. Bu temenniler neticesinde yaptığımız faaliyetlerden bir tanesi de kitap fuarı. Kitap fuarında bu sen ana temamız Kudüs. Her kitap fuarımızı bir ana teması oluyor, bu senede Kudüs olarak belirledik. Kudüs’ü unutturmamak ve Kudüs ile alakalı ‘Kudüs ve Kitap’ dedik. Kudüs ile alakalı hem dünyanın hem de Türkiye’nin gündeminde Kudüs’ü tutmak istiyoruz. 100 yayın evinin ve 200’e yayın fikir insanın katılacağı zaman zaman söyleşilerin olduğu bir fuarı bugün açtık ve 8 Ekim’e kadar devam edecek” dedi.

Fuarda okurlar için kitaplarını imzalayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Gerçekten kitap fuarları çok kıymetli. Taksim Meydanı’nda da sahaf festivali yapıyoruz. Kitap demek okumak demek, merak etmek demek. Çocuklarımıza araştırmayı, merak etmeyi ve merak ettiklerini kitaplar üzerinden buldurmayı öğretmemiz lazım. Şu çerçevede mesela bugünün gündeminde TEOG’da değişiklik var. Ve yeni sistemi ile ucu açık soruların sorulacağı ve çocuklara bunu çöz deneceği merak ettikleri şeylere çözüm üretilmenin tavsiye edileceği sürece girdik. Bundan sonra da kitap neden okunuyor, neden okunmuyor? Bunun tartışması var. Okunmamasının nedenini şahsen ben merak ettirmediğimize ve çocuklarımızı, gençlerimizi araştırmaya sevk ettirmediğimize bağlıyorum. Bu anlamda kitap fuarlarının kıymetli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.