İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı'na atanan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, partisinde yaptığı konuşmada HDP'ye yüklenerek, "Selahattin Demirtaş'ın çok fazla rahatsız olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin al bayrağını Spil Dağı'na dikeceğiz" dedi.
AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa girişindeki Anemon Otel kavşağında partililer tarafından kurban kesilerek karşılandı. AK Parti il binasına gelerek partililere seslenen AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Özdağ, hiçbir zaman bir beklenti içerisinde olmadığını hatırlatarak "Her yerde hep inandıklarımı anlattım. O ülkülerim ve sevdalarım 'Büyük Türkiye' ülküsüydü. Bir şey verecekler veya bir yere getirecekler beklentisi içerisinde olmadım" dedi.
7 Haziran seçimlerinde partisinin yine birinci parti olduğuna dikkat çeken Özdağ, "Koalisyon kurmak istedik, başaramadık. AK Parti büyük işlere imza atan partidir. Menderes ile başlayan demokrasi hamlesi ve kalkınma düşüncesi darbecilerle sekteye uğradı. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir parti kurdu. Dün yasaklı olan bir tersane işçisinin çocuğu Türkiye'de ilk defa milletin oylarıyla köşke çıktı. Vesayetçilere meydan okudu. Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığında ilk defa seçime girdik. Yedi düvel bir araya geldi. Zengin ve özgür Türkiye'yi yapacaktık. İktidar olamasak da yine en çok oyu alan birinci parti olduk. Bir yandan paralel yapı, bir yandan PKK, bir yandan da egemen güçler var. Bunlarla mücadele ediyoruz" diye konuştu.
AK Parti'yi tek başına iktidara getirmek için partililere çağrıda bulunan Selçuk Özdağ, konuşmasının devamında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a seslendi. Özdağ , "Fatihin torunları olarak iki bayrağı Spil Dağı'na dikeceğiz. Birincisi Selahattin Demirtaş'ın çok fazla rahatsız olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin al bayrağını dikeceğiz. O bayrak aynı zamanda Selahattin Eyyubi'nin de bayrağıdır. Sen çatlasan da sayın Demirtaş, biz oraya Türk bayrağını dikeceğiz. O bayrak Fatih'in bayrağı, o bayrak Abdulhamit'in bayrağı, o bayrak Mustafa Kemal'in bayrağı, o bayrak Menderes'in, Özal'ın, Recep Tayyip Erdoğan'ın bayrağıdır" dedi.
Özdağ daha sonra AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın makamında il, ilçe yöneticileri ile bir araya geldi.

FOTOĞRAFLI