Elit Cambridge Koleji, “Geleceğin liderlerini” yetiştirme hedefiyle çıktığı eğitim yolunda sağlam adımlarla ilerliyor.
21. yüzyıl yenilikçi eğitim metotlarını “geleceğin liderlerini yetiştirme” hedefiyle buluşturan Elit Cambridge Koleji, Türkiye’de eğitim sektöründe yaşanan aksaklıkları dikkatle ve özenle tespit ederek, ezberci eğitime karşı öğrencilerin yeteneklerine ve kişisel özelliklerine göre şekillenen bir eğitim modeli uyguluyor. Türkiye’deki eğitim yöntemlerinin aksine “Her öğrencimiz farklı ve özeldir” anlayışıyla kişiselleştirilmiş eğitim modelini uygulayan kolej; sınıf içerisinde ve dışındaki tüm çalışmalarda öğrencilerin kendilerine uygun yöntem ve hızda ilerleyerek tam öğrenmeyi gerçekleştirmesini sağlıyor.
Türkiye’de İngilizcenin tam olarak öğrenilemediği gerçeğinden hareket eden kolej, yabancı dil öğreniminde benimsediği “yaşayarak öğrenme” sistemiyle öğrencilerinin “çift dilli” bireyler olmalarını hedefliyor. İngilizcenin, anlatılan bir ders olmaktan çok, okulun yaşayan dili olarak kabul edilmesiyle, uygulamalı dersler ve kulüp etkinliklerinin birçoğunu İngilizce dilinde gerçekleştiren öğrenciler sosyal alanlarda da dil öğrenimlerini pekiştirme imkanına sahip oluyor ve İngilizcenin yanı sıra yabancı dil olarak İspanyolca ve Almanca eğitimi de alabiliyor.
Türkiye’nin bir sınav ülkesi olması gerçeğinden hareket eden kolejde öğrencilerin ulusal ve uluslararası sınavlarda yüksek başarı dereceleri elde etmelerini sağlayacak bir sistem izleniyor. 16 yıllık dershane ve okul deneyimi ile her yıl Türkiye’nin en iyi derecelerini almış öğrencilerini yetiştiren bu sistemde okul süresince TEOG sınavı hedeflenerek planlanan ve uygulanan dersler, okul sonrası çalışmalar, cumartesi dersleri, her hafta uygulanan düzey belirleme sınavları ve bu sınavların sonuçlarına göre düzenlenen bire bir eğitimlerle sadece bir öğrencinin değil, her öğrencinin kendi zirvesine çıkması hedefleniyor.
Elit Cambridge Koleji’nin gelecek dönem hedefleri arasında kolejin isim kaynağı olan İngiltere’ye açılma planı da bulunuyor. Cambridge şehrinde Avrupa merkezi olacak bir okulun kurulması ile İngiliz çocuklarını da eğitmeyi planlayan kolej; Körfez ülkeleri, Balkanlar ve Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde okul açmayı, Türkiye’de de en az 10 okul açarak 10 yıl içinde 100 milyon liralık yatırımla 10 bin öğrenciye ulaşmayı ve bir sonraki adımda da kolejlerine üniversiteyi de eklemeyi planlıyor.