SAMSUN (AA) - Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan spor kurslarının devam ettiği bildirildi.

Havza 25 Mayıs Spor Salonunda 26 öğrenciyle devam eden 7-18 yaş arası tekvando kursunu ziyaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, çalışmalar hakkında kurs eğitmenlerinden Eski Ordu Milli Takım Antrenörü ve Emekli Astsubay Şahin Öztürk ve Sevgi Öztürk’ten bilgi aldı.

Bir süre çalışmaları izleyen Uzun, Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan spor kurslarında 300'e yakın kişinin spor eğitimi aldığını belirterek, "Tekvando, güreş, voleybol, basketbol ve kadınlara yönelik step gibi farklı kurslarımız devam etmekte. 26 öğrenci ile başladığımız kursa talep yoğun. Kurslarımız hafta için salı ve perşembe 16.00 - 20.00 hafta sonları ise cumartesi ve pazar 14.00 – 16.00 saatleri arasında. Kurslarımıza kayıtlarımız devam ediyor. Açılan kurslarda amacımız sağlık bir nesil yetiştirmek ve spor yapan kişi sayısını artırmak. Bunun yanı sıra kurslarımıza devam eden ve yetenekli çocuklarımızı keşfedip profesyonel sporcular olmaları yönünde teşvik etmek” dedi.

Eski Ordu Milli Takım Antrenörü ve Emekli Astsubay Şahin Öztürk ise başlangıç seviyesi eğitimlerin sonunda 4 ayda bir kuşak sınavları yapılacağını belirtti.