Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı ilçe örgütü eski yöneticisi Orhan Uzun ‘Evim’ diye nitelendirdiği CHP Bayraklı içe örgütü binasında milletvekili aday adaylığını açıkladı. Orhan Uzun, "Yüreğimi ortaya koyarak bu yola çıktım" derken, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper de “Orhan Uzun CHP Bayraklı ilçenin adayı, örgütün adayı, her zaman arasında olacağız” dedi.
Ön seçimden sonra saha çalışmalarına başlayacaklarını belirten CHP Bayraklı ilçe başkanı Cemalettin Alper, “22 yıldır özlenen tablo geldi. Parti olarak ön seçime gideceğiz. 1,3,5 kontenjanı da umarım İzmir’e hizmet etmiş, izmirlilerin tanıdığı kişilere verilir. Genel merkezimizin bu yönde karar vereceğinden kuşkumuz yok” dedi.
ORHAN UZUN ÖRGÜTÜN ADAYI
Orhan Uzun’un CHP Bayraklı ilçesinin adayı olduğunu belirten Alper, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bayraklı’da birlik ve beraberliği bütün sokağa yansıttık. Türkiye’ye örnek olduk. Orhan bey bizim ilçe saymanımız. İki dönem beraber çalıştık. Kişiliğini eğitimini, düşüncelerini CHP’ye yakışan bir tavırla meclise yansıtacağına inandığımız, güvendiğimiz bizden birisi. Ben de ilçe başkanı olarak örgütüm ile beraber Orhan beyin yanında olacağım. Orhan Uzun CHP Bayraklı ilçenin adayı, örgütün adayı. İşte örgütten bir adayımız burada hep beraber sahip çıkalım”
YÜREĞİMİ ORTAYA KOYDUM
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Orhan Uzun, “İnşallah seçilirsem örgütümüzü mecliste en iyi şekilde temsil edeceğim. Kurumsal anlamda Türkiye’de yapılan her güzel şeye katkı koyacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Milletin vekili hangi siyasi partiye gönül verirse versin ülkedeki bütün halkı kalbiyle kucaklamalı, vatandaşın derdine derman olmalıdır” diyerek, “Ülkem için yüreğimi ortaya koyarak yola çıktım. Partimde yaklaşık 12 yıldır çeşitli kademelerde görev aldım. Ak Parti iktidarının oluşturduğu polirtikalar ve uygulamalar kaygı verici. Halkın kaygılarını çok iyi biliyorum. Bu kaygıları gidermek için aday adayı oldum.” ifadelerini kullandı.
ÖRGÜTÜMLE İŞTİŞARE EDEREK YOLA ÇIKTIM
Milletvekili aday adaylığını açıklamadan önce örgüt ile değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Uzun, “Parti genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önseçim açıklaması bu yola çıkmamda beni motive etti. Örgüt içinden bir kardeşiniz olarak örgüt iradesini özümsemiş dinamik yapımla milletvekili olarak görev yapmak istiyorum. Bu isteğimi Bayraklı belediye başkanımız, ilçe başkanımız, yönetim kurulumuz ve partili arkadaşlarım ile paylaştım. Onların değerlendirmelerini de aldım. Bu değerlendirmeler benim milletvekili olma hedefimi olgunlaştırdı” dedi.
“CUMHURİYET İLKELİ, ÖRGÜT TEMELLİ”
CHP’nin 2015 seçimlerinde iktidara geleceğinin iddia eden Uzun son olarak şunları dile getirdi: “İnanıyorum ki 2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecektir. CHP iktidarında demokrasi özgürlük değerleri ülkenin dör bir tarafına yayılacaktır. Sorunlar bilim ve akla dayalı çağdaş yönetim anlayışıyla çözülecektir. İzmir’de var olan barış ve huzur tüm yurdumuza dağılacaktır. CHP’ye gönül veren tüm arkadaşlarımı çalışmaya davet ediyorum. İzmir’de bunun bir adımını da ben atıyorum. 2015 seçim çalışmalarımıza ‘Cumhuriyet ilkeli, Örgüt Temelli’ sloganımızla bugünden itibaren başlıyoruz”