Türkiye Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyonu’nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan ve müsabaka kuralları, yapılan yeni değişiklikleri de içeren antrenör ve hakem gelişim semineri 30 Mart-01 Nisan 2018 tarihlerinde Antalya’nın Alanya ilçesinde yapıldı.

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) sosyal proje ortaklarından Türkiye Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyonu’dan senenin ilk organizasyonu, JJIF Başkanı Panagiotis Theodoropoulus’ davet ederek büyük seminerini gerçekleştirdi. JJIF Başkanı Panagiotis Theodoropoulus yaptığı açıklamada; "Yaşar Aykut Yurdakul başkanlığındaki Türkiye Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyonu’nu Türkiye’de JJIF’i temsil edecek tek federasyondur. Her zaman destekleyeceğiz. Bilinsinki biz daima yanlarında ocağız" diyerek Başkan YLaşar Aykut’a destek verdi.

Türkiye JJ&BJJ Başkanı Yaşar Aykut Yurdakul ise yaptığı açıklamada; "Seminerimizi Teknik Asbaşkanımız Bünyamin Er’in yönetiminde organize ettik. JJIF Başkanlığında ülkemizde bir Plaj Dünya Şampiyonası ve Uluslararası Hakem Sınavı açılması planlanmıştır. Ayrıca 2019 yılı içerisinde Türkiye’de Balkan Şampiyonası yapılması netleşmiştir" dedi.

30 Mart-01 Nisan 2018 tarihlerinde JJIF Başkanı Theodoropoulos,Türkiye JJ&BJJ Başkanı Yaşar Aykut Yurdakul ,JJIF Teknik Direktörü Joe Thumfurt İle JJF&BJJF Teknik As Baskani Bunyamin Er Alanya’da açılan Antrenör ve hakem gelişim seminerinin oldukça verimli geçtiği vurgulandı. Seminere Brezilya, KKTC, Danimarka, Almanya ve Yunanistan dan gelen antrenör ve sporcularla birlikte uluslararası bir hüviyet kazanmış oldu.

Seminere Dünya Ju Jitsu Federasyonu Başkanı (JJIF) Panagiotis Theodoropoulus, JJIF Spor ve Medya Yöneticisi Joachim Thumfart, Brezilian Jiu Jitsu Şampiyonu, Türkiye Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyonu Başantrenörü Lucas Fıgueıredo ve Türkiye ve KKTC’den yaklaşık 75 antrenör, hakem ve sporcu katıldı.