Ali Danaş, İstanbul,() - BEŞİKTAŞ teknik direktörü Güneş ve Brezilyalı stoper Rhodolfo yarın akşam oynanacak Skenderbeu maçı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.
Şenol Güneş, Skenderbeu takımını yenerek gruptan çıkmayı garantilemek istediklerini belirtirken Veli Kavlak'ın henüz oynayacak seviyeye gelmediğini açıkladı. Tecrübeli hoca, Galatasaray'a Mustafa Denizli'nin gelmesi ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.
Siyah-beyazlıların Brezilyalı stoperi Luiz Rhodolfo ise Skenderbeu takımını ciddiye alınması gereken bir ekip olduğunu ifade ederek sürekli oynamasını kendine dikkat etmesine bağladı.
TEKNİK DİREKTÖR ŞENOL GÜNEŞ VE LUİZ RHODOLFO'NUN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKLDE:
ŞENOL GÜNEŞ: ''SÜPRİZE İZİN VERMEK İSTEMİYORUZ''
Skenderbeu takımı grupta ilk bakıldığı zaman diğer 3 takıma göre gerideydi ama bıraktığı izler etkili oldu. Moskova'nın sahasında kafa kafaya götürdüğü maçta son dakikada gol yedi. Lizbon'da da maçı iyi taşıdı, yani ilginç bir takım. Kontra atak futbolu oynuyorlar ve iyi de uyguluyorlar. İyi bir defans kurgusuna sahipler. Yarın bizi zor bir maç bekliyor. Son müsabakada Lisbon'u yendiler. Rakiplerin kendisine bakış açısına bağlı olarak sürpriz çıkışlar yapıyorlar. Böyle bir sürprize izin vermek istemiyoruz. Grupta herkesin çıkma şansı da var. Eğer bizim düşündüğümüz olursa biz yenersek, Moskova da kaybetmezse gruptan çıkmayı garantileriz. Bizim kazanmamız gerekiyor. Diğer takımlara bakmadan biz kendi oynayacağımız oyunla işimizi halledeceğiz. Oyun formatı olarak ofansif, defan anlayışı en iyi şekilde sahada uygulamaya çalışacağız.''
"Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir, Kasımpaşa ve Akhisar bunlarda iyi futbol oynayan takımlar. Bir maç kaybettiğinizde yeriniz değişebiliyor. Her geçen gün daha iyi olmamız gerek diye düşünüyoruz. Savunmada fazla değişiklik yapmadım, bu zamana kadar. 3 oyuncu yeni geldi defans kurgunda ve bunun oturması gerekiyordu. Oyuncular birbirine benzer oyuncular. Beklenti olarak 3 puan olunca defansif değişiklik yapmak yerine önde hamleler yaptık. Bazı oyuncuların da zaman zaman değişikliğe ihtiyacı var. Onları değerlendiririz. Yarın veya başka bir gün bilmiyorum. Perşembe'den sonra kısa bir zamanda üstelik saat 5'te artık oynayacağız Pazar günü. Artık sürekli kupa maçlarıyla beraber 3 günde bir maç yapacağız. Sonra da devre gireceğiz. Umarım devreye girmeden puan ve maç kaybetmeden yolumuza devam ederiz. İdeal 11'de de değişik yapacak olan oyunculardır. Geç takıma girip devam edecek oyuncular da olabilir. Biz devre arasında nasıl bir kadro ile devam edeceğimizi söylediğimizde her şeyi göreceğiz"
''VELİ'NİN BU TİP MAÇLARDA KADROYA GİRMESİ ZOR''
''Veli henüz rahat değil. Onun bu tip maçlarda kadroya girmesi zor. Antrenmanlarda sürekli gözlemliyoruz,tedirgin görünüyor bazen. Uzun süre sahadan ayrı kaldı. Tekrar o psikolojiye düşmesini istemiyoruz. Hırsı ve özverisi ile oynayan bir oyuncu. Veli'yi gün gün takip etmemiz gerekiyor, basit sebeplerden oyuncumu kaybetmek istemiyorum. Kendini iyi hissetmeyen oyuncuyu, özveri vermek isteyen oyuncuyu oynatmayı istemem. Çünkü böyle oynayan oyuncu hazır değildir. Hem kendine hem takıma zarar verebilir. Kötü oynayınca güveni kaybolur. Tolgay o da ikinci yarı ancak başlar. Daha katılmadı aramıza.''
''3 PUAN GRUPTAN ÇIKMA ŞANSI SAĞLAYACAK''
"Türk futbolu ile ilgili, rakiplerle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Bizim önümüzde bir maç var. Yarınki maçı düşünüyoruz. Alınacak 3 puan hem ülke puanına hem de camiamıza gruptan çıkma şansı sağlayacak"
"Bu anlayışla sahaya çıkacağız. Başakşehir'de soyunma oda giriyoruz ardından Olimpiyat Stadı'nda. Aslında her maçta deplasmandayız. Büyük takım oyuncusuysanız büyük işler yapacaksınız. Burada haklı çıkarız ama bu bize bir şey getirmez. Olimpiyat Stadı'nın seyirciye uzak olması ambiansı uzak olması dezavantaj. Başakşehir'de 30 bin gelse çok diyoruz Olimpiyat'ta 30 bin gelse az diyoruz. Saha, hakem, stat falan bunları bahane etmemek gerekiyor.''
LUİZ RHODOLFO: ''ŞAMPİYON OLABİLİRİZ''
"Skenderbeu ile zorlu bir maça çıkıyoruz. Bunun bir final maçı niteliğinde olduğunu biliyoruz. Rakibimize saygı duymalıyız. Kazanmak mecburiyetindeyiz ve kazanmak için elimizden geleni yapacağız."
"Sürekli oynamak benim için daha da iyi bu durum. Burada yüksek sayıda maç oynuyorum. İyi dinlenip, antrenman temposunu iyi yürüttüğünüz de bunun altından kalkabilirsiniz. Kendime de iyi bakıyorum. Kulüpte de bütün imkanlar var. Sakatlıktan uzak durmaya çalışıyorum.
"Burada atmosfer çok iyi. Geldiğim günden bu güne kadar oyuncular, teknik ekip, yöneticiler bana çok yardımcı oldular. Bende bunun karşılığında sahada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Brezilya futboluyla Türk futbolu arasında farklar var ama buraya adapte olup en iyisi yapmaya çalışıyorum. Yarıştığımız bütün kulvarda şampiyonluk hedefine yürüyebiliriz. Elimizde bunu başaracak güçlü bir kadro var"