Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Tüm Kozlu, Zonguldak halkının ve İslam Aleminin Mevlid Kandili’ni kutlayan Şahin, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Şahin mesajında şunları belirtti;
“Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili’ni birlikte yaşıyoruz. İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük Peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum gününü bu yıl 2 Ocak Cuma gününü 3 Ocak Cumartesi’ye bağlayan gecede idrak edeceğiz.
Bu gecenin, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V)’in dünyaya gelişinin 1444’üncü yıl dönümü vesileyle, tüm Kozlu, Zonguldak halkı ve bütün İslam âleminin Mevlid Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı peygamber efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini diliyorum. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Allah’ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi. Güzel ahlakıyla, hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. O’nun ve ashabının yaşadığı devir, insanlık tarihinin en mutlu, en adaletli ve en huzurlu yaşam devridir. Sevgi ve imanı toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlâkî erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir. O’nun hayatında bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, toplumsal birlik ve beraberliğin, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı günlerdir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm hemşehrilerim ve İslam âleminin Mevlid Kandil’ini tebrik ediyor, sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde, sevdikleriyle beraber nice kandiller geçirmelerini temenni ediyorum.”