Yerel yönetim hizmet kolunun genel yetkili sendikası 2015 yılında 10’uncu kez Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) oldu.
2015 yılı yetki tespit sürecinde 62 bin 24 üyesini tespitlere yansıtan BEM-BİR-SEN, en yakın iki rakip sendikaya 21 bin üye fark attı. Yetki tespit sonuçlarına göre yerel yönetim hizmet kolunda BEM-BİR-SEN’i 27 bin 680 üye sayısıyla Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri (TÜM-BEL-SEN), 13 bin 284 üye ile Türk Yerel Hizmet Sen takip etti. 2015 yılında yerel yönetim hizmet kolundaki örgütlenme oranı yüzde 91 olarak gerçekleşirken, 110 bin sendikalı yerel yönetim çalışanının yüzde 56’sı BEM-BİR-SEN üyesi olarak kayıtlara geçti.
Yerel yönetim çalışanlarının BEM-BİR-SEN’e göstermiş olduğu teveccühün BEM-BİR-SEN ailesinin azmi, çalışkanlığı ve samimiyeti ile birleştiğini belirten Genel Başkan Mürsel Turbay, “BEM-BİR-SEN Türk sendikal hayatında Türkiye’nin birikimi, model ve marka sendikası olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.
6360 Sayılı Büyükşehirler Yasası kapsamında kapatılan İl Özel İdareleri ve belediyelerin ardından diğer kamu kurumlarına geçen yaklaşık 5 bin personele rağmen üye sayısını düşürmeyen tek sendikanın BEM-BİR-SEN olduğunu söyleyen Turbay, 10 yıldır üst üste yetkili sendika olmanın sendikal tarihte küçümsenmeyecek bir başarı olduğunu kaydederek şunları ifade etti:
“BEM-BİR-SEN gerek kendi hizmet kolunda, gerekse sendikal hayatta, hem uluslararası hem de ulusal sendikacılık faaliyetleri noktasında öncü, güçlü ve model bir sendikadır. 40’ın üzerinde ülke ile imzaladığı eğitim işbirliği protokolleri ile uluslararası sendikacılıkta CESİ’ye (Avrupa Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu) üye olan BEM-BİR-SEN’in konfederasyonumuz Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) bünyesinde yapmış olduğu sendikacılık faaliyetleri bugün parmakla gösterilen duruma gelmiştir. Bunda yerel yönetim çalışanlarının teveccühü, teşkilatımızın azmi, çalışkanlığı, üretkenliği ve vizyoner bakışı çok önemlidir.”
Yetkili sendika sıfatı ile artan sorumluluklarının farkında olduklarını kaydeden Turbay, “Sadece üyelerimizin hak ve menfaatlerini değil, sahamızda görev yapan tüm yerel yönetim çalışanlarının kazanımları üzerinde bir sendikal faaliyet yürütmekteyiz. Bugün ulaşmış olduğumuz 62 bin üyemiz genel merkezimizden il ve şube başkanlarımıza, temsilcilerimizden üyelerimize kadar teşkilatımızın tamamının özverili çalışmaları ile mümkün olmuştur. Kendilerine yürekten şükranlarımı sunuyor, 10. yetki yılımızın milletimize, yerel yönetim çalışanlarına ve tüm kamu çalışanlarına hayırlar getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.