Tokat’ta 5.5 yaşındaki Ecrin Eldemir’in hatim duası görüntüleri, internette tıklanma rekoru kırıyor.
Tokat’ta anne ve babası tarafından bir Kur’an kursunun anaokuluna 4 yaşındaki iken kayıt ettirilen Ecrin Eldemir, kısa sürede Kur’an okumayı öğrendi. 5.5 yaşındaki Ecrin, 2.5 ayda Kur’an-ı Kerim’i hatim etti. Düzenlenen programla da küçük kızın okuduğu hatmin duası yapıldı. Minik kızın babası Mustafa Eldemir’in sosyal medya hesabında paylaştığı Ecrin’in hatim duası görüntüleri kısa sürede 111 bin kere tıklanırken, videoyu 5 binin üzerinde kişi paylaştı. Sosyal medya üzerinde binlerce kişiden tebrik alan Ecrin, ezbere okuduğu Yasin-i Şerif ve hatimle büyük beğeni toplandı.
Üç çocuk babası Mustafa Eldemir, kızının hem dini eğitim hem de milli eğitim aldığı anaokulundaki başarısının takdir gördüğünü söyledi. 4 yaşında iken Kur’an öğrenen ve arkadaşları ile hatim indiren Ecrin’in bu yıl 2.5 aylık sürede kendi başına Kur’an-ı Kerim’i okuyarak hatim ettiğini ifade eden baba Eldemir, “Hatim indirdiği gün doğum günü idi. Okulunda birinci olarak hatim indirdiği için öğretmenleri ve arkadaşları ile hatim töreni düzenlendi. Kızım hatim ettiği Kur’an-ı Kerim’in duasını kendisi yaptırdı. Bu bizler için çok sevindirici, gurur verici bir durum oldu” dedi.
Eldemir, bütün sure, dua ve hadisleri ezbere okuyan kızının hatim duasından çok etkilenerek yakın çevresi ile paylaşmak için sosyal medya hesabına yüklediği video görüntülerinin tıklanma rekoru kırdığını ifade ederek, “Bu güzelliğe kayıtsız kalmayanlar videoyu paylaşmaya başladı. Babası olarak kendisinden gurur duyuyorum, inşallah bahtı da açık olur” diye konuştu.
Kur’an okumayı sevdiğini ifade eden minik Ecrin ise, büyüyünce Kur’an öğretmeni olmayı istediğini söyledi. Ecrin, Hadis-i Şerif’te “Kim Kur’an-ı Kerim okur, öğrenir ve onunla amel ederse kıyamet gününde anne ve babası güneş gibi parlak bir nurdan eşi ve benzeri olmayan elbise giydirilir” dendiğini ifade etti.