Türkiye Özel Sporcular Federasyonu 2015 yılı faaliyet raporlarında yer alan Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası, 17-19 Nisan tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirildi. Şampiyonaya katkı veren Adana Büyükşehir Belediyesi, özel sporcular için büyük bir tesis hazırlığı için de hazırlıklara başladı.
Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası öncesinde 17 Nisan 2015 Cuma günü saat: 15’te Adana Büyükşehir Belediyesi Konferans salonunda “2016 Rio Yolunda Özel Sporcularda Paralimpik Başarıyı Artıracak Tedbir ve Öneriler” konulu konferans yapıldı. 18 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 09.30’da ise Yüreğir Serinevler Atletizm Pisti’nde, Türkiye genelinden yüzlerce sporcunun katıldığı şampiyonanın açılış seramonisi gerçekleştirildi.
Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve Adana Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır’ın da katıldığı açılış töreninde konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, Adana’nın, engelli vatandaşların çok daha rahat yaşayıp, hareket edebileceği bir şehir haline gelmesi konusuna büyük önem verdiğini söyledi. Belediye olarak Engelsiz Kent Çalıştayı düzenlediklerini hatırlatan Ökten, “Özel sporcuların yararlandığı spor tesislerinin sürekli açık kalması için Adana Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Bu amaçla özel ve engelli sporcularımızın çok sayıda spor branşında faaliyet gösterebilecekleri büyük bir tesisin hayata geçirilmesi için çalışmalarımız var. Sporcularımıza başarılar diliyorum” dedİ.
“2016 Rio Yolunda Özel Sporcularda Paralimpik Başarıyı Artıracak Tedbir ve Öneriler” konulu konferans ise Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Konferansta, özel ve engelli sporcu sayısının artırılması ve uluslararası başarı yakalayan sporcu sayısının yükseltilebilmesi konusunda yapılabilecekler dile getirildi.