Van’ın Gevaş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adem Ergioğuz, beraberindeki sağlık ekibiyle birlikte daha önce hastanede tedavi görmüş veya yatalak olan hastaları evlerinde ziyaret etti.
Gevaş Devlet Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra taburcu olan ve yatalak olan hastalara evlerinde sağlık hizmeti sunuluyor. Yaklaşık 2 yıldır bu hizmeti uyguladıklarını belirten Gevaş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adem Ergioğuz, “Hastane olarak iki yıldır bu uygulamayı ayda 2, bazen 3 defa yapmaktayız. Bu uygulama daha önce bizde yatıp taburcu olanlarla evlerinde yatalak olan hastalara yönelik yapılmaktadır. Bu uygulama kapsamında bir önceki ay hastanemizde yatan daha sonra taburcu olan hastaları önce telefonla arayıp randevu alıyoruz, daha sonra evlerine ziyarete gidiyoruz. Hastanemize başvuran tüm hastalarımız misafir gibi ağırlayıp onlara en iyi sağlık hizmetini vermeye gayret gösteriyoruz. Bu hizmetin yeterliliğini ölçmek için biz de sağlık ekibimizle birlikte hastalarımızı evlerinde ziyaret ediyoruz. Hastanemizde yattığı dönemde sunulan hizmetlerden memnuniyetlerini soruyoruz, önceliklerini, eksiklikleri ve beklentilerini sorup tavsiyelerini not alıp daha iyi hizmet vermek için bunları gidermeye çalışıyoruz. Bu uygulama sayesinde taburcu olan hastalarımız yalnız olmadıklarını hissettirerek daha sıcak bir diyalog kuruyoruz. Rahatsızlığı ile ilgili son durumu sorup gerekli bilgiler ve hizmetler veriyoruz. Yatalak olan hastalarımıza ise yerinde hizmet verip gerekli tıbbi yardım sunuluyor. Bu tıbbı yardımlar arasında pansuman, iğne ve kontroller yapılmaktadır ”şeklinde konuştu.
Evlerinde sağlık ekiplerini gören vatandaşlar ise, bu uygulamadan son derece memnun olduklarını söylediler. Doktorların ayaklarına kadar gelmeleri kendilerine ne kadar önem verdiklerinin bir göstergesi olduğunu söyleyen vatandaşlar, hem hastaneden hem de sağlık çalışanlarında son derece memnun olduklarını belirttiler.