Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ’Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ çağrısıyla Muharrem iftarı düzenlendi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Seyirtepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Muharrem iftarına, Tokat Valisi Ömer Toraman, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof Dr Mustafa Şahin, Tokat TSO Meclis Başkanı Ali Özer, Tokat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bora, devlet, askeri ve yargı erkanı temsilcileri, sivil toplum örgütü liderleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, oda yöneticileri ve üyeleri ile birlikte vatandaşlar katıldı.

İftar öncesi ve sonrasında Alevi inanç önderlerinden Hubyar Sultan Ocağı Dedesi Mustafa Temel tarafından Yas-ı Matem Orucu İftar duası yapıldı. Programda konuşan Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Emin Yılar,"Muharrem Ayı hepinizin bildiği gibi matem ayı. Rabbim bir daha bu tarz sıkıntıları, bu tarz sorunları, bu tarz kötü şeyleri toplumun başına nasip etmesin. Tutulan oruçların, edilen duaların Rabbim tarafından kabulünü niyaz ederim" dedi.

Birliğin ve dirliğin bu topraklarda yüzyıllardır var olduğunu söyleyen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in torunlarının ve Ehl-i Beyt’in Kerbela’da yaşadığı acılara atıfta bulunarak, tüm şehitler için Allah’tan rahmet diledi.

Tokat’ta yaşayan vatandaşların birbirlerinin inançlarına gösterdikleri saygı ve anlayıştaki özenin övgüye layık olduğunu dile getiren Tokat Valisi Ömer Toraman da ortak değerlerin farklılıklardan çok daha fazla olduğuna dikkat çekti.