Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF), 30 yılı aşkın süredir elde ettiği başarılarına bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşıyor. Uluslararası, tarafsız ve bağımsız Pearson-Edexcel Kurumu tarafından kalite denetimine tabi tutulan Açıköğretim Fakültesi, bu kapsamda 28 ön lisans programında akredite edilerek önemli bir başarıya imza attı.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi hem ulusal hem de uluslararası alanda elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. İngiltere’deki üniversitelerin yüzde 97’siyle birlikte çalışmakta olup, yaklaşık 100 ülkede faaliyet gösteren Pearson-Edexcel kurumu tarafından kalite denetimine tabi tutulan AÖF, bu kapsamda 28 ön lisans programında akredite edilerek uluslararası anlamda önemli bir başarı elde etti. AÖF bu süreçte yönetim ve organizasyon, eğitim ve öğrenme ile ölçme ve değerlendirme olmak üzere üç temel kalite ölçütü kapsamında değerlendirildi.
Pearson tarafından sağlanan kalite güvencesi ve akreditasyon hizmeti, dünya çapında kıstaslara göre geliştirilip uluslararası düzeyde kabul görmesi bakımından büyük önem taşıyor. Bu gelişmeyle birlikte söz konusu programlardan mezun olan öğrencilerin ‘Diploma Eki’ belgesinde mezun oldukları programın Pearson tarafından akredite edildiği belirtilecek. Dileyen öğrenciler de online olarak müracaat edip, belirli bir ücret karşılığında akreditasyon sertifikalarını alabilecekler.
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE
Açıköğretim Fakültesi almış olduğu bu akreditasyonla birlikte öğrencilerine eğitim hayatlarında pek çok yeniliğin de kapılarını açıyor. Akreditasyonla birlikte AÖF’ün yürüttüğü çalışmaların uluslararası standartlarda olduğu kanıtlanacak, AÖF ve öğrenciler için bir referans oluşturacak, dileyen öğrenciler başarıyla bitirdikleri programın Pearson tarafından akredite edildiğini (kalite güvencesi sağlanmış bir program olduğunu) gösteren bir sertifika almaya hak kazanacak, söz konusu sertifika öğrencilerin elde ettikleri yeterliliklerin akademik ve mesleki olarak daha büyük bir geçerliliğe sahip olmasına yardımcı olacak, öğrencilerin kazandıkları bu sertifikalar ABD’de, Avrupa’da ve Orta Doğu’da kariyerlerine devam etmelerine destek sağlayacak.
AKREDİTASYON EĞİTİM KURUMLARININ KALİTESİ BAKIMINDAN ÖNEM TAŞIYOR
Akreditasyon, eğitim kurumları tarafından yürütülen çalışmaların (eğitim programları ve modellerinin) kalitesini ortaya koyan, diğer kurumların gözünde de, bu programların geçerliliğini artırmayı sağlayan bir sistem olma özelliği taşıyor. Akreditasyon hem Avrupa Üniversiteler Birliğinin hem de YÖK’ün son dönemde ağırlık verdiği konuların başında geliyor. Özellikle üniversiteler tarafından sunulan eğitim programları ve modellerinin; uluslararası, tarafsız ve bağımsız kuruluşlar tarafından kalite denetimine tabi tutularak akredite edilmeleri büyük önem taşıyor. Akreditasyon, eğitim kurumları tarafından yürütülen çalışmaların kalitesini ortaya koyarken, diğer kurumların gözünde de bu programların geçerliliğini artırmasına olanak sağlıyor.