Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla Ankara Divriği Kültür Derneği tarafından düzenlenen 54’üncü Geleneksel Divriği Pilav ve Kültür Şenliği, Yakacık mesire alanında kutlandı.
Ankara’nın gözdesi Yakacık mesire alanı, renkli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Yenimahalle’nin yeşil cenneti Yakacık’ı tercih eden Divriğililer, gönüllerince bir gün geçirdi.
Türkiye’nin dört bir yanından Divriğililerin katıldığı şenlikte, hemşehriler birbirleriyle hasret giderdi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu’nun da katıldığı şenlikte, canlı müzik eşliğinde uzun halay konvoyları oluştu. Yerel sanatçıların kulakların pasını sildiği etkinlikte Sivaslılar, güzel havanın tadını çıkardı.
Divriği’nin yöresel lezzeti etli bulgur pilavı, yufka ekmek ve ayranla birlikte alanı dolduran binlerce vatandaşa ikram edildi. Divriğilileri Yakacık’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Yaşar’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yaşar, “Yıllardır devam eden Divriği Pilav Şenlikleri için bu yıl Yakacık mesire alanının tercih edilmesinden ve Sivaslıları Yakacık’ta buluşturmaktan dolayı gururluyum” dedi.