Kayseri Valisi Orhan Düzgün başkanlığında Kayseri’deki Suriyeliler ile ilgili koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Düzgün, "Kayseri’de Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, 24 bin 656 Suriyeli misafir kayıt altına alındı" dedi.
Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Suriye’deki iç karışıklıklar sebebiyle Kayseri’ye gelen Suriyelilerin son durumları, sorunları ve çözüm önerileri ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile değerlendirildi.
Vali Düzgün başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı ve Mehmet Aktaş, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, İl sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, İl Afet ve Acil Durum Müdür V. Osman Atsız, , İl Göç İdaresi Müdür Vekili Sebahattin Akgöz, İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.
Vali Düzgün, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar sebebiyle Kayseri’ye gelen Suriyeli misafirlerin durumları ile ilgili genel bir değerlendirme yapmak ve alınacak tedbirleri belirlemek amacıyla bir araya gelindiğini söyledi.
Vali Düzgün, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş başkanlığında aralarında sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu alt komisyonun düzenli olarak toplandığını hatırlatarak, gerek kamu kurumlarının gerekse de sivil toplum kuruluşlarının Suriyeli misafirlerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gayret gösterdiğini dile getirdi.
Kayseri’de Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, 24 bin 656 Suriyeli misafirin kayıt altına alındığını ifade eden Vali Düzgün, Suriyeli misafirler ile ilgili eğitim, sağlık, sosyal yardımlar, ısınma ve toplum güvenliğinin korunması gibi konularda kurulan alt komisyonun gerekli çalışmaları yürütmeye devam edeceğini kaydetti.
Toplantının devamında, İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu sunum eşliğinde, sorunlar ve bu sorunlara getirilecek çözümler ve öneriler gündeme getirildi. Vali Düzgün tarafından görüş ve önerilerin alındığı toplantı karşılıklı değerlendirmelerin ve bazı kararların alınması ile sona erdi.