Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Hacı Ali Ekinci Ormanı olarak da bilinen 40 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan Masal Ormanı Projesi'ne, kiralama işlemlerinin ardından dün itibarıyla imar yollarını açarak başladık" dedi. 


2023'TE BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

İlçenin en güzel noktalarından biri olan Kurtuluş Mahallesi sınırları içerisindeki ormanda, çalışmaların dün itibariyle başladığını kaydeden Başkan Togar, projenin 2023 yılı içinde bitirmeyi hedeflerini kaydetti. 

KARADENİZ'DE İLK OLACAK

Proje hakkında bilgi veren Togar, "2023 yılı içerisinde bitirmeyi hedeflediğimiz Masal Ormanı projemizin içinde Kent Ormanı, oyun ve spor alanları, ahşap yürüyüş yolları, kır kahvesinin yanında; Dede Korkut, Oğuz Kağan, Keloğlan, Nasrettin Hoca, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Karagöz ve Hacivat gibi daha birçok Türk masal kahramanları yer alacak. Ayrıca Cüce Köyü, Şirinler Köyü, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız gibi daha bir çok çizgi film kahramanlarını içeren Karadeniz’de bir ilk olacak olan orman içi temalı park yer alacaktır. Bugün alana giden imar yollarının açılması ile başlatmış olduğumuz ilçemize ve şehrimize prestij katacak Masal ormanı projemiz hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

S. Gökhan UÇAROĞLU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.