Ardahanlı yazar Dursun Akçam için geleneksel hale getirilen ’Tiyatro Günleri’ etkinliği bu yıl da tiyatro severleri Ardahan’da buluşturacak. Etkinlik kapsamında yöresel kültüre ait tiyatro eserleri sahnelenecek.
Bu yıl 11’incisi yapılacak Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günlerinde yörenin yetiştirdiği önemli yazarlarından olan Ümit Kaftancı anılacak. Dursun Akçam Kültür ve Sanat Merkezi’nde basın açıklaması yapan oğlu ve vakıf yöneticisi Dr. Alper Akçam, ’’Bu yıl Dursun Akçam Kültür Sanat günlerinin 11’incisini düzenliyoruz. Şaka maka derken 11 yıl olmuş, bu yıl yine zengin bir programımız var. Türkiye’nin bir çok üniversitesinden öğretim üyeleri geliyor, sanatçılar geliyor farklı yerlerden. Etkinlikler çerçevesinde tiyatro gösterimiz olacak, Ardahan’ın sembolü olan Dursun Akçam’ın isminin Almanya’nın Hamburg şehrinin bir sokağına isminin Verilmesi’nin haberini Ardahanlılarla paylaşacağız. Yöremizin yetiştirdiği çok önemli yazarlarından olan Ümit Kaftancı oğlunu Hanak ilçesinde anacağız.’’
Amaçlarının yörenin yetiştirdiği önemli değerleri yeniden anarak genç kuşaklara aktarmak olduğunu söyleyen Akçam,
’’ Bizim buradaki amacımız yörenin yetiştirdiği bir takım değerleri, bir takım halk kültürüne yaslanan zengin kültürü kesintiye uğratmamak, özellikle de günlük siyasetin istismar ettiği dilimizi, alışkanlıklarımızı, geleneklerimizi, insani yönleri ağır basacak bir şekilde korumak ve yarına, genç kuşaklara aktarmak. Bizim burada yapmak istediğimiz o, biz doğrudan parti bazında bir siyasetin içinde olmadık da, aramızda çok farklı düşünen bir çok arkadaş var. Ama bizim ortak paydamız Ardahan’da kültür sanatın yaşaması, Ardahan’da çoğu halk kültürünün her boyutuyla var olması, sürdürülmesi, bütün farklı dillerin, kültürlerin kardeşçe bir arada bir zenginlik olarak bir diğerini görmesi, kabul etmesi ve hiç kimsenin ötekileştirilmemesi bizim prensip olarak hayata geçirmeye çalıştığımız kültür evinde bu. Umarım bu doğrultuda yaptıklarımız Ardahan halkı tarafından da yerinde ve yeterince algılanabilir.’’ Şeklinde konuştu.