PTT 1. Lig takımlarından Osmanlıspor Kulübünce, Samsunspor ile yaşanan bilet fiyatı polemiğine ilişkin, "Tek dileğimiz, bu gerilimin, son günlerdeki elim hadiseler gibi Osmanlıspor kafilesi adına da üzücü bir olaya sebebiyet vermemesidir. Aksi halde bunun tek sorumlusunun Samsunspor başkanı ve yönetim kurulunun olacağını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" denildi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, 2013-2014 sezonunda oynanan Ankaraspor-Samsunspor maçının bilet fiyatının rakip taraftar için 0,75 lira olarak belirlendiği hatırlatılarak, "Samsunspor yönetimi taraftarını yanlış yönlendirmiş ve stadyumda izdiham çıkmasına neden olmuştur. Stadyumun turnikeleri ve kapıları kırılmış ve 5 bin dolayında Samsunspor taraftarının stadyuma yasal olmayan yollarla girişi gerçekleşmiştir. Bu sebepten 13 Mayıs 2014 tarihindeki Ankaraspor-Samsunspor play-off rövanş mücadelesinin bilet fiyatları maddi zararlar da göz önüne alınarak misafir seyirci için 400 lira olarak belirlenmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Osmanlıspor yönetiminin yaşananların geride kalması gerektiğini düşünerek, bu sezon oynanan Osmanlıspor-Samsunspor maçının bilet fiyatlarını misafir takım için 25 lira olarak belirlediği kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Buna rağmen Samsun'da oynayacağımız maçın bilet fiyatlarını Samsunspor yönetim kurulu kendi seyircileri için 7,5, 15 ve 20 lira olarak açıklarken, taraftarımıza ayrılan tribünler için 401 lira olarak belirlemiştir. Osmanlıspor olarak tek dileğimiz, Samsunspor yönetim kurulu tarafından tırmandırılan bu gerilimin son günlerde Fenerbahçe ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor kafilelerinin başına gelen elim hadiseler gibi Osmanlıspor kafilesi adına da üzücü bir olaya sebebiyet vermemesidir. Aksi halde bunun tek sorumlusunun Samsunspor Kulübü başkanı ve yönetim kurulunun olacağını bugün itibarıyla tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."