ARTVİN (AA) - Yusufeli Belediyesi tarafından süreli olarak yayımlanan Yusufeli Belediyesi dergisinin 8. sayısının okurlarıyla buluştuğu bildirildi.

Yusufeli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yıl boyunca altyapı, üst yapı çalışmaları, kültür ve sosyal faaliyetlerinin anlatıldığı dergide yöreye ait fotoğraf, yazı, röportaj ve şiirlerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin'in de şu ifadelerine yer verildi:

"Yusufeli Belediyesi dergisinin 8. sayısında, yazar Ülkü Önal’ın Yusufeli Masal ve Hikayeleri, Prof. Dr. Abbas Çelik’in 'Yeni Yusufeli’ne Dair Öneriler’, Prof. Dr. Mustafa Sözbilir’in ‘Akarsu Kültürüne Uygun Bir Ortam Oluşturulmalı’, Remziye Yılmaz’ın ‘Suya Gömülü Kültürün İlk Şahitleri’ başlıklı yazıları ile değişik söyleşiler yer alıyor. Yusufeli'deki yerel basın temsilcilerinin ilçe ile ilgili bir yıl içinde yaptıkları haberlerden örnekleri de bulunuyor. Dergide şeffaf hesap verilebilirlik adına bütün birimlerimizin yıllık gelir, gider tabloları ve faaliyet raporları da yer alıyor. Yeni yerleşim yeriyle ilgili yapılan çalışmaları ve yapılması gerekenler konusunda ki düşüncelerimize de dergide yer verdik. Unutmayalım ki yeni ilçeyi ancak birlikte inşa edebiliriz."