Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 17 milyon 849 bin TL’ye mal olacak ‘Çok Amaçlı Gösteri Merkezi’nin temel atma töreninin 20 Temmuz Salı günü gerçekleştirileceğini söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yeşilbahçe Mahallesi’nde kazı sonrası zemin beton çalışmalarının devam ettiği ‘Çok Amaçlı Gösteri Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Bir yılda tamamlanacak

Uygulanacak projenin Mimarlar Odası Antalya Şubesi’yle düzenlenen ulusal yarışmayla belirlendiğini kaydeden Başkan Uysal, “İhale süreçlerinin tamamlanmasının ardından artık, tiyatro ve operanın ortak kullanacağı çok amaçlı gösteri sanatları merkezimizin inşaatına başladık. İhale şartnamesine göre merkezimiz 360 gün içinde tamamlanacak ancak ihaleyi kazanan firmanın belirlenen süreden daha önce inşaatı tamamlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Mutluluğu paylaşmak için

Muratpaşa’da gösteri sanatlarının nitelikli sahne bulması noktasında sıkıntıların bulunduğu belirten Başkan Uysal, “Hem sanatseverlerin hem de amatör ya da profesyonel sanatçıların uzun yıllardır beklediği bu çalışmaya başladığımız için son derece mutluyuz. Bu mutluluğu paylaşmak için de 20 Temmuz Perşembe saat 18.30’da bir temel atma töreni gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Projenin özellikleri

Toplam 5 bin 420 metrekare inşaat alanına sahip Çok Amaçlı Gösteri Merkezi - Opera ve Tiyatro İşliği, Yeşilbahçe Mahallesi 1450. Sokak ve Çınarlı Caddesi kesişiminde yer alıyor. Merkez, iki ana taşıt ve yaya aksı üzerinde konumlandırılmasıyla aynı zamanda kent mimarisi içinde köprü görevi görüyor.

Projede fuayenin, atölye ve prova salonlarının konumlandırılması kent sakinleri ile salon kullanıcılarını buluşturması projenin en özgün yanı olarak ön plana çıkıyor. Zemin katta 479, balkon ve 1’in katta 179 kişi olmak üzere 658 kişilik seyirci kapasiteli salonlara sahip merkezde ayrıca otopark, enstrüman ve sahne depoları, orkestra, prova, aksesuar, yönetim odaları, kulis, atölye, fuaye-sergi salonu, sanat sokağı ve sosyal etkinlik terası da yer alıyor.