Kütahya Belediyesi, 10 bin kişiye aşure dağıttı. Zafer Meydanı'nda gerçekleştirilen aşure dağıtımında konuşan Belediye Başkanı Mustafa İça, muharrem ayında her yıl aşure dağıttıklarını söyledi.

Muharrem ayının çok önemli hadiselerin ortaya çıktığı mübarek bir ay olduğunu ifade eden Başkan İça, "Bu aya halk arasında aşure ayı da denilmektedir. Nuh tufanından sonra kalan yiyecek maddeleri karıştırılarak aşure denilen tatlı yapılmıştır. Felaketten kurtuluşlarını aşureyle kutlamışlardır" dedi.

Başkan İça, birlik, beraberlik, kardeşliğin tesisi için Aşure Günü'nün bir vesile olduğunu dile getirerek, "Bu ay içinde ortaya çıkan tarihi hadiselerden de ibret almalıyız, birbirimizi hoşgörü içinde kucaklamalıyız" diye konuştu.

Başkan İça, konuşmasının ardından aşura kazanın başına geçerek, plastik tabaklara koyduğu aşureyi protokol mensuplarına takdim etti.

Belediye Aşevi'nde pişirilen kazanlar dolusu aşure, belediye görevlileri tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Pişirilen aşurenin gün boyu vatandaşlara dağıtıldı.

Aşure dağıtım törenine, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, çok sayıda mahalle muhtarı ve belediye daire müdürleri katıldı.