Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) düzenlenen "Gözlükçüler, Göz Doktorları, Optik Cam Üreticileri 1.İstişare Toplantısı"nda sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.
Opr. Dr. Seçil Özdemir, Opr. Dr. Ahmet Akkaşoğlu, ATSO Meclis Üyesi ve Antalya Bölgesi Gözlükçüler ve Optisyenler Derneği Başkanı Bülent Gürer, ATSO Meclis Üyesi ve Akdeniz Özel Sağlık İşletmeleri Derneği (AKSİD) Başkanı Dr. Mehmet Karakayalı ile ATSO Komite Üyesi M.Müfit Perdahlı’nın konuşmacı oldukları toplantıya, ATSO 49. Meslek Grubu üyeleri ile Türk Oftalmoloji Derneği Konya-Antalya Şubesi ve Antalya Bölgesi Gözlükçüler ve Optisyenler Derneği üyeleri yoğun ilgi gösterdi.
Moderatörlüğünü Dr. Mehmet Karakayalı’nın yaptığı toplantıda, sektörün ortak bir şekilde hareket etmesinin önemine vurgu yapıldı.Opr. Dr. Seçil Özdemir, hastaların doğru yönlendirilmesinin önemine vurgu yaparak, göz hastalıkları tedavisinde ülkemiz çok iyi durumda olduğunu ifade etti.
Opr. Dr. Ahmet Akkaşoğlu ise sektörde göz hekimi kadar optisyenin de hasta memnuniyetini etkilediğine değindi. Akkaşoğlu, gerek optikçilerin kullanmış olduğu makinaların gerekse hekimlerin kullanmış olduğu cihazların son teknoloji ürünü olduğuna vurgu yaparak, hasta memnuniyetinin yüzed 100’e yakın olması gerektiğini kaydetti. Sektörel gelişmeleri takip etmek amacıyla bu tür organizasyonların önemine işaret etti.
ATSO Meclis Üyesi ve Antalya Bölgesi Gözlükçüler ve Optisyenler Derneği Başkanı Bülent Gürer de, konuşmasında Akdeniz Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Optisyenlik Bölümü için her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.
ATSO Komite Üyesi M.Müfit Perdahlı ise 1940 yılında ilk defa fenni gözlükçüler olarak bir meslek grubu oluşturulduğunu, 2004 yılında ise konunun güncellendiğini hatırlatarak, cam üreticileri ve kontak lens firmalarının Türkiye’ye sürekli yatırım yaptıklarını kaydetti. Türkiye’de gözlük kullanım oranının yüzde 18 olduğunu belirten Perdahlı, her sektörde olduğu gibi optik sektöründe de eğitimin önemine vurgu yaptı.
Sektör temsilcileri özellikle Uzak Doğu’dan ithal edilen kalitesiz ürünlerinden uzaklaşmak amacıyla SGK ve devletin gözlük ödemelerini yükseltmesi gerektiğini dile getirdi. Seyyar gözlük satıcılarının haksız rekabet ortamı oluşturmanın yanı sıra, toplum sağlığını olumsuz etkilediği vurgulanırken, bu konuda denetimlerin arttırılması talep edildi.