Manisa İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa öksüz ve yetimleri korumak, kollamak, toplumda yetimler konusunda bir farkındalık oluşturabilmek amacıyla ‘Bir Yetime Aile Olmak’ konulu panel düzenlendi.
Diyanet Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen panele Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İl Müftüsü Sinan Cihan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kurt, İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve davetliler katıldı.
Hatuniye Cami Müezzini Şuayip Çoşkun’un okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, katılımcılara Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Koruyucu Aile hakkındaki sunumu ve çocuk esirgeme yurdunda çekilen ‘Ekmek’ adlı kısa filmi izletildi.
Ardından panelde bir konuşma yapan Vali Bektaş, yetim çocukların Çocuk Yuvalarında değil de bir ailede büyümesinin önemine dikkat çekti. Vali Bektaş, yuvalarda büyüyen çocukların ısınma, yeme içme, kıyafet gibi fiziki ihtiyaçlarının karşılandığını, ancak bu çocuklara kapıyı kapatmayı öğretmek, komşunun ne demek olduğunu öğretmek, sokakta yürürken selam vermeyi öğretmek gibi tonlarca bilginin yuvalarda verilemediğini bunun için koruyucu aile hizmetinin çok doğru bir iş olduğunu sözlerine ekledi.
Kendi çocuklarımızı büyütürken bile kuralların olduğunu belirten Vali Bektaş, koruyucu aile olmada bu kurallara bir iki tane daha ilave olduğunu söyledi. Vali Bektaş, ayrıca, bizi ayakta tutan temel kurumlardan birinin aile olduğunu, aile bozulduğunda geriye bir şey kalmadığını belirtti.
Vali Bektaş konuşmasında ayrıca, “Modern hayat hep bireyselciliği özendiriyor. Aileyi özendirmiyor. Aileler giderek ufalıyor, evler ufalıyor, komşuluklar azalıyor. Eskiden çekirdek aile anne, baba ve iki çocuk diyorduk. Şimdi ne diyoruz. Artık tek çocuk.” dedi.
Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan’ın oturum başkanlığı yaptığı panelde, panelistler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ‘Koruyucu Aile Hizmetleri’ konusunda, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kurt ise ‘Kur’an ve sünnet Işığında Koruyucu Aile’ konusunda katılımcıları bilgilendirdi.