Devlet Su İşleri Kastamonu 23. Bölge Müdürlüğü tarafından Kastamonu’da yapımı devam eden Hasanlı Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte 10 bin 630 dekar zirai arazinin sulanması hedeflenecek.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, DSİ olarak son 14 yılda Kastamonu’da 5 baraj inşa ettiklerini belirterek, "159 bin 900 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 187 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 46 dere ıslahını tamamladık” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “Gölsu” projesi kapsamında Kastamonu’nun da nasibini aldığını belirten DSİ Genel Müdürü Acu, “Bu kapsamda çalışmaları devam eden Kastamonu Hasanlı tamamlanması ile depolanacak su ile 10 bin 630 dekar zirai arazi sulu tarıma kavuşacaktır” diye konuştu.

Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) tipinde inşa edilen Hasanlı Barajının yüksekliğinin 42,50 metre olduğunu belirten Acu, “Projede gövde dolgusuna ve sulama yapısına devam edilmektedir” şeklinde konuştu.

Projenin tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 14 bin 112,600 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten DSİ Genel Müdürü Acu, “DSİ olarak toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız; tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir. Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir. 1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz; belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, şöyle konuştu: “Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum”