Yaşar KAPLAN- Serdar KARA/YÜKSEKOVA (Hakkari), () - ANKARA'daki patlama Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde yürüyüş ve basın açıklamalarıyla protesto edildi. 
Yüksekova'daki protesto eylemine HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, KESK, DİSK ve STK temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. Esnafın kepenk kapattığı ilçede Cengiz Topel üzerinde yürüyüşe geçen grup, daha sonra  5 dakika oturma eylemi yaptı.
Burada konuşma yapan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Barıştan yana haykıran halkımıza karşı gerçekleştirilen katliamı şiddetle kınıyoruz. Biz genç, yaşlı demeden sivil insanları katleden bu zihniyeti çok iyi tanıyoruz. Bugün IŞİD Türkiye'de yaşayan herkesin evinin içine kadar girmiştir. Bu barbar terör örgütünü Türkiye halklarının evine sokan AKP zihniyetidir" dedi. 
Basın açıklamasının ardından ilçe merkezine dönen gruptan bazıları polise havai fişek ve taşla saldırdı. Polis ise kendisine saldıranlara gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti.
Çukurca'da da HDP ve DBP ilçe teşkilatlarının düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.  

FOTOĞRAFLI