TÜRKİYE Basketbol Ligi takımlarından Gelişim Koleji'nin antrenörü Arda Vekiloğlu, Avrupa Basketbol Federasyonu'nun 3 yıldır Ukrayna, Türkiye ve İtalya'da düzenlediği 'FIBA Europe Coaching Certificate' (FECC) üst düzey sertifika programında en iyi not ortalamasını yakalayan 2 isimden biri oldu. Genç teknik adam, bu başarısıyla eylül ayında Fransa'da düzenlenecek Avrupa Basketbol Şampiyonası kapsamında oynanacak U18 All Star maçında başantrenör olarak görev yapmaya hak kazandı. Üst düzey İngilizce bilgisi de gerektiren programda ülkemizden ilk kez bir teknik adam bu aşamaya ulaştı.
Her ülke federasyonunun en fazla iki antrenör gönderdiği FECC'de ders veren teknik adamlar arasında Real Madrid'ten Pablo Laso, Bayern Münih'ten Svetislav Pesic gibi Avrupa basketbolunun önemli isimleri yer aldı. Programda antrenörlere basketbolun yanı sıra kondisyon, beslenme, antidoping uygulamaları ve mental koçluk gibi önemli dersler verildi. Üç yıl süren programa toplam 65 antrenör katıldı. En iyi 4 dereceye sahip antrenör, U18 All Star'a antrenör olarak katılmaya hak kazandı. Aralarında Arda Vekiloğlu'nun da bulunduğu en iyi 2 antrenör ise aynı organizasyonda başantrenörlük yapacak.
Birçok üst düzey takımın formasını giyen Arda Vekiloğlu, geçen yıl Avrupa Şampiyonu olan U20 Ümit Milli Takımımızın ve geçtiğimiz ay dünya 3'üncüsü olan U19 Genç Milli Takımımızın teknik ekibinde da görev yapmıştı. Karşıyaka'nın efsane basketbolcusu Nadir Vekiloğlu'nun oğlu olan ve İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü dereceyle bitiren 1979 doğumlu Vekiloğlu, basketbolculuğu döneminde 133 kez ay yıldızlı formayı giymiş, İzmir'den Euroleague seviyesine kadar yükselebilen az sayıdaki oyuncudan biri olmuştu.

FOTOĞRAF