Mardin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), 17 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye etti.
Mardin’de yaşayan 17 engelli, akülü tekerlekli sandalye sevinci yaşadı. Mardin Valiliği’ne bağlı SYDV, Mardinli hayırseverlerin katkılarıyla alınan 17 adet akülü tekerlekli sandalyeyi törenle sahiplerine teslim etti. Mardin İl Müftülüğü önünde düzenlenen törene son Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Temsilcisi Hasan Anuk, ilçe kaymakamları, ilçe müftüleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Törende konuşan Vali Taşkesen, engelli vatandaşların dezavantajlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Mardin’e geldiğim gün itibarıyla her ay bir adet akülü tekerli sandalye alınması için istişarede bulunmuştuk ve talimat vermiştik. Biraz gecikmelide olsa bugün sandalyeleri teslim ediyoruz. Bu son günümde böyle hayırlı bir iş gerçekleştirdiğim için kendimi bahtiyar addediyorum. Engelli vatandaşlarımız dezavantajlı gruplardır, hizmet noktasında bunlar için daha fazla çalışmalıyız. İnşallah bu gibi hayırlı hizmetler bundan sonrada devam edecektir. Bu akülü tekerlekli sandalyelerin bir kısmı Mardinli hayırseverlerin valiliğimize yaptıkları bağışlarla aldık. Bu araçların engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmasını diliyor ve hepinize Allah ısmarladık diyorum.”
Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Temsilcisi Hasan Anuk da Vali Taşkesen’e teşekkür ederek, “Hakkını tüm Mardinlilere olduğu gibi biz engellilere de helal etmesini diliyorum” dedi.