Konya’da gerçekleştirilen “5. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunlarına” 23 ülkeden 10 branşta 850 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen müsabakalarda Adanalı 2 atlet ve 3 yüzücü 13’ü altın toplam 17 madalya kazandı.
Atletizm de bölge antrenörler Tuba Hadi ve Ali Atakişi nezaretinde Samet Sağlam bir altın bir bronz, Doğukan Uysak ise bir gümüş bir bronz madalya yüzme de ise Adana Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) antrenörü Martin Grabowski ve yardımcısı Volkan Burak Tuncil ile Yüzme Koordinatörü Gürhan Bencan kontrolünde sporcular Derin Yerlikaya 5 altın, Atakan Malgil 6 altın ve Selina Alpar ise bir altın ve gümüş madalya kazandılar.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana’nın kano, kürek, yüzme ve atletizmde TOHM olduğunu hatırlatarak “Sistemli çalışmanın meyvelerini almaya başladık. 2016 ile 2020 olimpiyat oyunlarına kentimizden mutlaka sporcu göndereceğiz. Rumi Çocuk Oyunları’nda güçlü rakiplerine rağmen 17 madalya kazanan sporcular, bunlara emek veren antrenör ile çocuklarını spora yönlendiren aileleri kutluyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.