Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Elazığ merkez ve ilçelerinde konserlerine devam ediyor. Yarın Elazığ’da konser verecek olan koro, 18 Şubat’ta ise Ağın’da sahne alacak.
Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, yarın ve ayın 18’inde vereceği 2 konser için hazırlıklarını tamamladı. Hazırlıklarla ilgili bilgi veren koro şefi Kenan Çimtay, "Yarın periyodik bir konser sunacağız. Bu konserin içeriğinde sultaniyegah fasıl ve beraber ve solo şarkılarımız olacak. İtinayla hazırladığımız bir konserimiz olacak inşallah. Bütün Elazığ musikişinas büyüklerimizi her kesimden izleyicilerimizi bekliyoruz. Konserlerimizin dolup taşmasını canı gönülden istiyoruz. Çünkü çok çalışıyoruz büyük bir emek sarf ediyoruz. Elazığ’ımız için büyük bir şans olan klasik Türk müziği korosu faaliyetlerine son surat devam ediyor" dedi.
İlçe konserlerinin’de Maden’le başladıklarını aktaran Çimtay, "İlk konserimiz çok büyük bir ses getirdi. Konserlerimiz devam ediyor 18 Şubat’ta Ağın’da olacağız. Ağın Belediyesi’nin davetleri üzerine koro bütünüyle sanat müziği konseri mahalli konser ağın türkülerinden oluşan bir repertuar hazırladık. Mümkün olduğunca ilçelerimizin tümünü bu sezon içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. Bitmese de önümüzdeki sezon hiçbir ilçemiz devlet koromuz buraya gelmedi demeyecektir" diye konuştu.