Malatya’nın Arguvan ilçesinde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan “Hoş geldin Bebek Projesi” uygulamaya başladı. Proje kapsamında ilçede yeni doğum yapan ailelere aylık 100 TL olmak üzere bir yıl boyunca çocuk bezi yardımı yapılıyor.
Arguvan Kaymakamlığı’ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca uygulamaya konulan “Hoş geldin Bebek Projesi” hakkında bilgi verildi. Proje kapsamında ilçe genelinde yeni doğum yapan ve Vakfın imkanlarından yararlanmasında sakınca bulunmayan ailelerin ziyaret edildiği belirtilerek yeni doğan bebekler için hazırlanan hediye sepetinin ailelere teslim edildiği kaydedildi.
Sağlık personelleri tarafından da yeni doğan bebekler konusunda ailelerin bilgilendirildiği belirtilirken Arguvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da ailelere 1 yıl boyunca aylık 100 TL bebek bezi yardımı yapılacağı ifade edildi. Proje kapsamında ilk ziyaret Bahçeli Mahallesinde Abdullah,Özgül Altın çiftine yapıldı. İlk ziyarete katılan Arguvan Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, ailenin yeni ferdi Elif Zeynep isimli bebeği bir süre severek aileye hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Kaymakam Yosunkaya, “Umarım bebeğimiz vatana, millete ve ailesine hayırlı bir evlat olur. Bebeğimize projenin de ismiyle “Hoş geldin Bebek” diyorum” şeklinde konuştu. Ziyarette Kaymakam Yosunkaya’nın yanı sıra Vakıf Müdürü Şengül Uşen, Aile Hekimi Cumali Kuş ve Bahçeli Mahallesi Muhtarı Zülfikar Eren’de katıldı.