Eğitim-Sen Kayseri Şubesi üyeleri ülke genelinde eğitim alanındaki uygulamaları protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi yaptı. Eyleme bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları destek verdi.
Eğitim-Sen sendikasına bağlı eğitimciler yaptığı eylem ile bugün iş bıraktı. Eğitim-Sen Kayseri Şubesinden Kent meydanına kadar yürüyen grup ardından basın açıklaması yaptı.
‘Laik, bilimsel, anadilde eğitim ve demokratik yaşam mücadelemizi sonuç alana kadar sürdüreceğiz’ diyen Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, “12 Eylül darbeci zihniyetinin günümüzde temsilcisi olan AKP iktidarı başta eğitim sistemi olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal ve ideolojik hedefleri doğrultusunda tekçi baskıcı ve otoriter uygulamalar üzerinden tüm topluma dayatmaktadır” dedi.
Apaydın, “Yıllardır eğitim sistemi üzerinden hayata geçirilen ve pedolojik bilime tamamen aykırı olan bilim düşmanı politika ve uygulamalar geçtiğimiz 12 yıl içerisinde tarihte hiç olmadığı kadar artmıştır. Okul öncesi eğitimden üniversitelerde kadar eğitim sistemi iktidar tarafından istismar edilen dini kurallar ve referanslara göre düzenlenmektedir. İktidar sahipleri eğitimde laik, bilimsel, demokratik hedefleri temel almak yerine, farklı din ve mezhepleri yok sayan ayrımcı ve ötekici politikaları hayata geçirmektedir. Çok inançlı, çok dilli Türkiye okulda mahallerde ve iş yerinde karşı karşıya getirilip yok edilmeye çalışılmaktadır” diye konuştu.
Apaydın son olarak, "4+4+4 sistemi dayatması sonrasında gündeme getirilen karma eğitim kaldırma girişimleri, öğrencileri imam hatiplere yönlendirme normal okullar içinde imam hatip okullarının açılması, reşit olmayan kız çocuklarının zorla başının kapatılması, okullara zorunlu mescit uygulaması, ders kitaplarının müfredatta dini terimlerinin kullanılması ve son olarak içeriği olarak din şurası olarak gerçekleşen 19. Milli Eğitim Şurasında alınan kararlar bizler için bardağı taşıran son damla olmuştur” şeklinde konuştu.