Niğde Saadet Partisi, vefatının 4’üncü yılında ‘Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve İslam Birliği’ programı düzenledi.
Hüdavent Hatun sosyal tesisinde düzenlenen programa konuşmacı olarak Erbakan’ın özel kalem müdürü İbrahim Titiz katıldı.
Titiz, Necmettin Erbakan’ın günlük yaşantısında, Siyasi hayatından, Kapatılan Partilerini, özel hayatını ve bilenmeyen yönlerini anlattı.
Titiz konuşmasında, “Necmettin Erbakan hocamız gerçek bir dava adamıydı, çok zeki bir insandı. Ülkesi ve Milleti için çalışan gerçek bir dünya lideriydi. Devletin malını fuzuli harcamazdı. Başbakan olduğu dönem evinin önüne eskortlar korumalar geldi. Sabah Başbakanlığa götürülmek için arabaya bindi ve bana seslendi. “İbrahim söyle arkadaşlara seri bir şekilde gidilsin, milleti rahatsız etmeden siren sesleri açılmasın” dedi. O kadar Devletine düşkün bir liderdi ki, Mesut Yılmaz beyden görevi aldı haliyle koltuklar masalar perdeler değiştirilmesi için görevli arkadaşlar geldi. Efendim masanız koltuklarınız hangi renk olsun nasıl bir şey istersiniz dedi. Öncekilere ne oldu arkadaşlar, bir şey olmadı işte malumunuz her gelen başkan değiştirir diye cevap verdi. Hocamız ise görevli arkadaşa “Güzel kardeşim ben her gelen başkan değilim müsrif haramdır, gerek yok bu şekilde kalsın dedi. Yine bir gün hocamın eşine koruma verilmesi için Emniyet Müdürü geldi ama hocamız korumaya gerek yok biz kendi hesabımızı vereceğiz birde korumanınkine uğraşmayalım ona Allah yeter cevabını verdi” diye konuştu.
Programa katılan vatandaşlar ise İbrahim Titiz’e Erbakan Hoca ile ilgili sorular sordular.