Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri tarafından “Bağımlı Olmam Özgür Ol-Bağımlılarla Mücadele” projesi kapsamında Gaziantep Üniversitesi öğrencileri uyuşturucu madde bağımlılığı ve uyuşturucunun zararları konusunda bilgilendirildi.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ve Gaziantep Yeşilay Şubesi’nin de destek verdiği toplantı GAÜN Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Uyuşturucu madde kullanmanın zararları hakkında bilgi veren Kaçakçılık Şube Müdürlüğü Polis Memuru Murat Demir, uyuşturucu madde bağımlısı bir insanın uyuşturucu kullanmayan haliyle kullandıktan sonraki hali arasındaki farkları anlatarak, birçok uyuşturucu madde bağımlısının uyuşturucu maddenin zararlarını bilmediğini ifade etti.
Demir, “Şubemizde yakalamış olduğumuz her bağımlıya anket yapıyoruz. Anketlerde bağımlıların tamamına yakını uyuşturucu maddenin zararını bilmiyor. Denemek maksadıyla veya merak edip aldıktan sonra başlıyor. Amacımız, uyuşturucunun çokta masum olmadığını, bir defa denenmesi gereken veya merak edilecek şeyler arasında olmadığını anlatmak istiyoruz. Birçok uyuşturucu satıcısı var ve gün geçtikçe çoğalıyor. Emniyet bu konuda çok başarılı ama buna rağmen engel olmak çok zor” diyerek, gençleri üniversite çevresinde uyuşturucu madde satmak amacıyla gelen insanlarla muhatap olmamaları ve uyuşturucuyu masum görmemeleri konusunda uyardı.
GAÜN Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. ve Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Fatih Tamer, uyuşturucunun madde bağımlılığının zararlarını en başta ve yoğun olarak üniversitelerde anlatılması gerektiğini belirterek, “Öğrencileri bağımlılık konusunda bilgilendirerek, stand açma gibi saha faaliyetlerine yönlendirmeye çalışacağız. Böylelikle toplumun gözü önünde üniversite öğrencileri aracılığıyla bağımlılığa karşı bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. İlerleyen dönemlerde Gaziantep Üniversitesi’nde Yeşilay Kulübü’nün de kurulmasıyla çok daha iyi çalışmalar yapacağız. Bağımlılıkta ilk hedef çocuklar ve gençlerdir. Üniversite öğrencileri bu konuda duyarlı olursa çok ciddi bir adım atmış olacağız” dedi.
Açış konuşmaları sonrasında, öğrencilere TRT’de yayınlanan bir genç kızın nasıl bağımlılık ağına düştüğünü konu edinen “Böyle Bitmesin” adlı dizinin gösterimi yapıldı.