Afyonkarahisar’da 50 yaşındaki bir kadın, tanesini “1” TL’den sattığı çorapların parasını biriktirerek 3 defa Umre ziyaretine gitti.
Kutsal toprakları ziyaret etmek için 50 yaşına rağmen gecesini gündüzüne katarak çalışan Güler Gedik isimli 4 çocuk annesi kadın, Afyonkarahisar’ın en işlek caddelerinden birisi olan Ordu Bulvarı Caddesinde karton kutu üzerine sattığı çoraplarla eşi ile birlikte 3 defa Umre ziyareti yaptı. Gedik, 1 TL’den günde yaklaşık 20 çift çorap sattığını ifade ederek Umrenin ardından hacı da olmayı düşündüğünü kaydetti. Gedik çorap satarak gittiği Umre ziyareti ile ilgili şunları söyledi:
“Çorapları Afyonkarahisar’dan alıyorum, 8 tanelik paketten 4 TL kar kalıyor. Günde 7 paket satıyorum, 20-25 TL günlük para kalıyor. Çorabı Umreye gitmek için satıyorum. 1-1,5 yıl içerisinde bir Umre parası biriktiriyorum. Sattığım paradan yiyorum da, misafirim de geliyor, eve harçlık da yapıyorum. Kredi borcumuz var bir yandan. Üç senedir çorap satıyorum. Bu gittiğim üçüncü Umrem. Çorapla birlikte sabahları şoförlere bükme (börek) satıyorum. İkindi saatlerinde tulumba tatlısı da satıyorum. Çoraptan günlük 20 TL para kalıyor. Bir Umre ziyareti de 3 bin 100 TL’ye mal oluyor. Bu sene eşimi de Umreye götürdüm. İnşallah bu sene hac içinde yazılacağım.”
Kutsal topraklara gitmeleri konusunda herkese önerilerde de bulunan Gedik, “Oraya gitmek için dilencilik yapar yine giderim, oranın ibadetleri bir farklı. Kutsal topraklar güzel yerler. Babam ve kanser hastası olan ablama çok ısrar ettim gidin diye ama gitmediler, gitmelerini isterim yani” diye konuştu.
Durumundan habersiz yaşlı kadından çorap alan müşteriler ise kadının çorap satarak Umre’ye gittiğini öğrenince bir yerine 2-3 çorap alarak kadına daha fazla destek olmaya çalıştırlar.