Yakutiye Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu ile TEMA Vakfı ortaklığında Erzurum’daki Ana Okullarında su konulu resim çalışması yapıldı. Miniklerin fırçasından yansıyan su temalı resimler Yakutiye Kent Meydanında sergilendi. Sergiye Yakutiye Belediye Başkan Vekili Yavuz Köşklü, TEMA Vakfı Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, Anaokulu Müdürleri, öğretmenler, resim yapan çocuklar ile aileleri katıldı.
Her damlası hayat olan ’su’ için Erzurum’da Anaokulu öğrencileri farkındalık oluşturmak için resim yaptılar. Yakutiye Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu ve Tema Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte çocuklardan suyu anlatan resimler istendi. Minik fırçaların çizdiği tüm resimlerde duru akan dere, nehir temaları dikkat çekti. Her geçen gün büyüyen çevre tehlikesinin minik çocukların yüreğinde bulduğu karşılık, renklere bürünüp tabloya dönüştü. Tablolar, Yakutiye Kent Meydanında sergilendi.
Su temalı resim sergisine Erzurum Yakutiye İlçe Belediyesi BAşkan Vekili Yavuz Köşklü, Tema Vakfı Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, Ana Okulu Müdürleri, öğretmenler, çocuklar ile aileleri katıldı. Işıl Bedirhanoğlu, su kaynaklarının kirletildiği, denizlerin kirliğe büründüğü bir dünyada su ile ilgili farkındalık istediklerini belirterek "Biz büyükler kıymetini bilmiyoruz, çocuklarımıza bu şuuru verelim, onlarda bilinç oluşsun diye yola çıktık. Oldukça güzel çalışmalarla karşılaştık. Resimler Yakutiye KEnt Meydanında bir hafta sergilenecek" dedi.