Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Beylikova ilçesindeki bir lise müdürünün, gürültü yapan bazı öğrencilere şiddet uyguladığı iddialarına ilişkin, “Konunun hassasiyetine binaen hem adli hem de idari işlemler başladı" dedi.
Vali Tuna, konuyla alakalı olarak Milli Eğitim müfettişlerini görevlendirdiklerini ve okul müdürü hakkında adli ve idari işlemlerin başlatıldığını söyledi. Vali Tuna, “Konuyu soruşturmak üzere Milli Eğitim’den hemen iki müfettiş görevlendirdik. İlgili kurum müdürü görevden uzaklaştırıldı, açığa alındı. Şuanda tahkikat devam ediyor. Konunun hassasiyetine binaen hem adli hem de idari işlemler başladı. İdari anlamda yapılabilecek olanı yaptık, adli yönden de savcılık gerekli soruşturmayı sürdürüyor” dedi.
“Okul müdürünün böyle bir şeyi yapıyorsa idarecilik yapmaması lazım, eğitimcilik görevini sürdürmemesi lazım” diyen Vali Tuna, “Bu gibi konularda belki bazı şeylerin kamuoyunda olduğundan fazla abartılarak verilmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Her olayın kendine has şartları olabilir. Görev yürüten eğitimci arkadaşlarımızın zaman zaman görev yaparken psikolojik olarak sıkıntıya düştükleri anlar olabilir. Eğitimci tahammüllü olmak zorunda. Çocukların kusurlarından dolayı kızarak, bağırarak, olmadık bir davranış içine giremez. Böyle bir şeyi yapıyorsa idarecilik yapmaması lazım, eğitimcilik görevini sürdürmemesi lazım. Bunun karşılığını hem adli hem de idari yönden alır” ifadelerini kullandı.
Suçlamanın sabitleştirilmeden suçlu muamelesi yapılmaması gerektiğini de dile getiren Vali Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eskişehir’de bir tolerans gösterilmesi söz konusu olamaz. Şu anda iddialar var ve soruşturuluyor. Suçu sabit olana kadar kimseye suçlu muamelesi yapmamalıyız, bu doğru değil. Linç kampanyası yürütmek doğru değil. Şahit ifadeleri olur ve neticede hiçbirisi cezasız kalmaz gereği neyse mutlaka yapılır. İnsanımızın endişesi olmasın. Böyle bir şeyin söylemde kalması bile kötü, gereği yapılıyor. Çok da fazla rencide edici davranışlar içerisinde olmamak lazım. Neticede öğretmenlerimizi de düşünmemiz lazım. Belki onlar da zor şartlar altında görev yapmaya çalışıyorlar. Her şey net olarak ortaya çıksın, ondan sonra daha iyi bu konuları konuşabileceğiz.”