Ramazan ayı İzmir’in Aliağa ilçesi 18 Haziran perşembe günü başlayıp 30 gün sürecek olan Ramazan Ayı boyunca birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapacak.
Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında 30 günde 28 etkinlik düzenleyecek olan Aliağa Belediyesi, sanat dünyasından konukların konuşmacı olarak katılacağı söyleşiler ile ünlü oyuncuların sahne alacağı tiyatro gösterilerini Aliağalılarla buluşturacak. Aliağa Belediyesi’nin Ramazan Ayı etkinlikleri 18 Haziran Perşembe günü ’Aşka Olan Meylim Senin Yüzünden’ adlı oyunla açılacak. Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek olan etkinlikler, iftar öncesi ve sonrası olmak üzere 2 bölüm halinde yapılacak. Ünlü tiyatro oyuncusu Atilla Arcan’ın moderatörlüğünde Türkiye’nin kültür ve sanat duayenlerin katılacağı söyleşiler Ramazan ayı boyunca saat:19.00’da başlayacak. Yine her akşam saatler 22.00’i gösterdiğinde ise farklı oyuncuların farklı konularda sahneye koyacağı tiyatro gösterileri seyirciyle buluşacak.
ETKİNLİK TAKVİMİ
Ramazan ayını birbirinden keyifli etkinliklerle taçlandırmak adına son hazırlıklarını sürdüren Aliağa Belediyesi’nin etkinlikleri kapsamında; 18 Haziran Perşembe Aşka Olan Meylim Senin Yüzünden, 19 Haziran Cuma Görüşmeyeli Uzun Zaman Oldu, 20 Haziran Cumartesi Pijamalı Adamlar, 21 Haziran Pazar Vatan Kurtaran Şaban, 22 Haziran Pazartesi Öykülerden Oyunlar, 23 Haziran Salı İki Kitap Bir Heves, 24 Haziran Çarşamba Yatak Odası Diyalogları, 25 Haziran Perşembe Akıl Defteri, 26 Haziran Cuma Hoşgeldin Melek, 27 Haziran Cumartesi İstanbul Efendisi, 28 Haziran Pazar İstanbul Efendisi, 29 Haziran Pazartesi Asi Kuş, 30 Haziran Salı Kelebekler Özgürdür, 1 Temmuz Çarşamba Bir Öyle Bir Böyle, 2 Temmuz Perşembe Alçalarak Yüksel, 3 Temmuz Cuma Benimle Delirir Misin?, 4 Temmuz Cumartesi Necmıq, 5 Temmuz Pazar Ayyar Hamza, 6 Temmuz Pazartesi Karman Çorman, 7 Temmuz Salı Bir Şehnaz Oyun, 8 Temmuz Çarşamba Van Gogh, 9 Temmuz Perşembe Pardon Bekar Mısınız?, 10 Temmuz Cuma Abim Geldi, 11 Temmuz Cumartesi Shakespeare’in Bütün Eserleri (Kısaltılmış), 12 Temmuz Pazar Marko Paşa, 13 Temmuz Pazartesi Kadir Gecesi Özel Programı, 14 Temmuz Salı Kibarlık Budalası, 15 Temmuz Çarşamba Komik-i Meşhur Dümbüllü ve 16 Temmuz Perşembe Beyaz Fil isimli oyunlar tiyatro severler ile buluşacak.
Ramazan ayına özel dopdolu bir etkinlik programı hazırladıklarını belirten Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan, "Aliağa, Ramazan ayında Türkiye’de eşi benzeri hiç görülmemiş çok özel bir etkinliğe imza atacak" diyerek herkesi Ramazan etkinliklerine davet etti.